Nové vychytávky v jarní kolekci pro dokonalý běh

Ultra trail je běh v přírodě, nejčastěji v hornatém terénu. Ultra znamená, že trať je delší než maraton (42,2 km), většinou tratě nad 50 km. Těžký terén, velké převýšení, běh v písku nebo blátě, to vše vyžaduje skvělou kondici a také perfektně padnoucí oblečení.

Právě na extrémní výkony je zaměřena nová kolekce značky RaidLight. Francouzská značka založená trailovým běžcem Benoit Lavalem se specializuje právě na špičkové oblečení a vybavení pro trail-running a ultratrail.

Detaily hrají prim

Design jarní kolekce staví na výrazných a svěžích barvách, reflexních prvcích i neotřelých detailech. U funkčních triček jsou i prodyšné vsadky nebo síťování zahrnuty do celkového moderního vzhledu.

Na dlouhé trasy je základní výbavou i lehký a perfektně padnoucí batoh. Osvědčená řada batohů Responsiv s integrovaným hydratačním systémem pro letošní sezónu rozšířila velikostní řadu i o objem 10 litrů, přičemž váha zadní strany je jen 230 g.

Novinky se pro jarní sezónu dočkaly i běžecké boty. Unikátní Custom Shoe Sytem umožňuje měnit vrstvy podrážky bot a nastavit si tak měkkost či oporu přesně podle svých představ u podpory paty a vnitřní stélky.

 

Na hmotnost se hledí

Na desítky kilometrů dlouhém běhu je důležitý každý detail, funkčnost, pohodlí i hmotnost, protože každý gram je znát. K výrobě oblečení RaidLight používá například materiály s DryLight® technologií a gramáží pouhých 68 g/m² nebo bezpórovou membránou MP+®, která je zároveň voděodolná i prodyšná. Při navrhování oblečení se využívají studie pohybových vzorců běžce a každý pohyb rukou i nohou se využívá pro ten nejdokonalejší a dobře padnoucí střih.

Pohodlí a drobnosti, které vám při výkonu ulehčí život, na to je RaidLight specialista. V proměnlivém horském počasí ochrání před deštěm i větrem bunda Ultralight s váhou pouhých 100g a dá se doslova zmuchlat do integrované kapsy a zastrčit do batohu. Pro snadné oblékání má celorozepínací zip a tak nemusíte na tréninku nebo při závodě ani zastavovat, při běhu v noci nebo za špatného počasí pak oceníte i reflexní prvky. Kraťasy Ultralight mají vychytaný střih kapes, který těsně přiléhá a tak se do nich nedostane nic, co nechcete.

Kondice je samozřejmě tím nejdůležitějším, bez té by se ultra traily běhat nedaly. Ale jedině v kombinaci se špičkovým oblečením dosáhnete těch nejlepších výsledků.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *