Frendo

Vášeň, inovace a kvalita.

Frendo je francouzská značka, která se specializuje především na oblast horolezectví a táboření. Vyrábí vysoce kvalitní batohy, sportovní osvětlení, nože, trekingové hole apod.

Frendo se snaží splnit ty nejnáročnější požadavky svých zákazníků po celém světě, proto také neustále inovuje a rozvíjí své produkty. Úroveň produktů Frendo pravidelně kontroluje přední světový kontrolor kvality švýcarská skupina SGS.

Značku Frendo založil stejnojmenný francouzský horolezec tuniského původu v roce 1946, tedy před více než 70 lety. Edouard Frendo vždy hledal výzvy. Proto byl také organizátorem mnoha expedic do Himálají, Japonska, Afriky a And. Současný tým Frenda dělá vše pro to, aby respektoval jeho vizi a jím nastavenou kvalitu.

Odměňte je za vysvědčení

My dospělí už nějaký ten pátek do školních lavic neusedáváme a na povinnou docházku vzpomínáme leckdy s nostalgií. Díky tomu už si většina z nás neuvědomujeme, jak důležitý okamžik představuje pro...

Číst více

Jambalaya jako odměna za trek

Vyzkoušeli jsme pro vás další recept, tentokrát cestovatelský. Jambalaya se vařívá hlavně v Louisianě jako jídlo ovlivněné španělskou a francouzskou kuchyní. Dost často obsahuje maso od kuřecího po plody...

Číst více

Život vášnivého horala a dobrodruha

Značka dostala název podle slavného francouzského horolezce Edouarda Frenda, narozeného v Tunisu roku 1910. Na jeho počest je pojmenován Frendo výběžek v údolí Chamonix ve francouzských Alpách. Stejně tak je po Edouardu Frendovi pojmenována hora v Grónsku.

Firmu založil Frendo v roce 1946 a to na základě svých životních priorit: vášně, inovace a kvality. Z tohoto odkazu dodnes tým Frenda vychází.

Edouard Frendo byl členem takzvané Compagnie des Guides, nejstarší a největší společnosti horských vůdců na světě. Ta se zabývala především zpřístupňováním cest ve vysokých horách, zejména v Mont Blanc.

Později Frendo vedl národní lyžařskou školu a v roce 1944 jej jmenovali technickým ředitelem v Národní horolezecké škole. Frendo je také autorem několika knih o horolezectví.