Kari Traa

karitraa_logo_2016_wred_oriznutoKari Traa není jen šampiónkou v lyžařských freestyle disciplínách se třemi medailemi z olympiád, ale také tvůrkyní úspěšné sportovní značky.

Příběh Kari začíná ve městě Voss, malém městě chyceném mezi norskými fjordy a horami, kde se narodila a vyrůstala. Její norské dědictví nejen dalo Kari talent pro sport, ale také cit pro design a vášeň pro tvořivost. Dokonce i během vrcholů své kariéry v lyžování, si Kari našla čas pro rozvíjení své kreativity. Mezi tréninkem a závody Kari začala plést kulichy a čepice pro své přátele a přizpůsobovala si svou vlastní lyžařskou výbavu. Návrhy se staly tak populárními mezi přáteli a kolegy lyžaři z celého světa, že se zrodila značka Kari Traa.

Jméno Kari Traa

 

Kari Traa (narozena 28. ledna 1974 ve Vossu, Norsko) je norská freestylová lyžařka. Vyhrála zlatou olympijskou 
medaili  v jízdě v boulích na zimních olympijských hrách v roce 2002, skončila druhá v roce 2006 a třetí v roce 1998.
 
Je také čtyřikrát mistrem světa z roku 2001 (jízda v boulích + jízda v boulích) a 2003 (magnáti jízda v boulích + jízda v boulích) a má také tři stříbrné medaile (jízda v boulích a paralelní jízda v boulích v roce 1999, a magnátů jízda v boulích v roce 2005). Celkem dosáhla 37 vítězství ve světovém poháru.
 
 
Na první olympiádě v Albertville, kam byla jízda v boulích zařazena, skončila 14. a nepostoupila do finále. Na domácí Olympiádě v Lillehammeru v roce 1994 bohužel nesoutěžila, neboť si poranila koleno při tréninku pouhé tři týdny před olympiádou. Až na olympiádě v Naganu v roce 1998 získala konečné olympijskou medaili – bronz.
 
Kari  přitáhla pozornost, když pózovala téměř nahá v sérii snímků ve sportovním časopise Ultrasport v roce 2001. Společnost na prodej sportovního zboží založila v roce 2002 a získala mnoho ocenění za unikátní design své kolekce. V roce 2006 vydala svoji autobiografii. Po skončení své aktivní kariéry se také zabývá náborem mladých lyžařských talentů a podílí se jako organizátor světového poháru. Je také zapojena do festivalu Ekstremsportveko (Extreme Sports Week), která se koná v její domovské obci – ve Vossu. Ekstremsportveko je považovaný za jeden z největších světových festivalů extrémních sportů.

Kari Traa byla zvolena “nejvíce sexy žena v Norsku” v roce 2002 podle časopisu MANN. Her og Nå a TV 2 Nettavisen ji zvolily jako “nejvíce sexy ženu” v letech 2003 a 2004.

Eva Samková je tváří značky Kari Traa a představuje novou kolekci pro podzim/zimu 2021

Přečtěte si nejnovější články

Letní Kari Traa pro bláznivé holky

Nadcházející sezóna přináší do světa sportovní módy nový rozměr s ohromující kolekcí od Kari Traa! Pokud jste někdy hledali spojení mezi pohodlím, stylovým designem a výkonností, pak nezůstanete lhostejní...

Číst více