Jetboil

Zapomeňte na klasické vařiče.

Jetboil je americká značka pocházející z New Hampshire, města Manchester. Jetboil vyrábí unikátní a revoluční vařiče s opravdu širokým spektrem využití. Díky použité technologii jsou vhodné jak pro expediční vaření, tak pro rekreační využití v kempu nebo na cestách. Produkce Jetboil zabírá vařiče od ultralehkých, většinou určených pro jednu osobu, až po objemné varné systémy pro skupiny. Jetboil k vařičům nabízí kompletní řadu příslušenství včetně plynových kartuší.

Jetboil používá výměník tepla FluxRing®, který soustředěním tepla do výměníku snižuje čas vaření a zvyšuje jeho účinnost až na 80%. Pro porovnání, standardní vařiče mají typickou účinnost 30–40%. Tento systém ušetří polovinu prostředků za plynové kartuše. Nejprodávanějším vařičem je Jetboil Flash, který lze v krátkosti charakterizovat jako rychlovarnou konvici na cesty. Oblibu si získal, protože jde o kompaktní systém, který je po složení v jednom kusu a půllitr vody přivede k varu za pouhé 2 minuty.

Mára Holeček doporučuje Jetboil

Co je vlastně Jetboil. V návodu si přečteme, že vařič. Upřímně na první pohled dost divně vypadající. Však věřte, že se jedná o malý zázrak ze Silicon Valley, který mě...

Číst více

Dobití osmitisícovky zas a znovu!

Honza Trávníček, náš dlouhodobý ambasador se v neděli chystá za velkou věcí. Lépe řečeno, vysokou. Přečtěte si jeho úvodní článek, ať jste v obraze. Budeme vás totiž průběžně na...

Číst více

Vyléčená frustrace neohrabanými vařiči

Značku Jetboilu založili dva Američané Dwight Aspinwall a Perry Dowst. Frustrováni těžkými vakuovými lahvemi a neohrabanými vařiči vydali se v roce 2003 na cestu inovace za jednodušším způsobem vařením v přírodě. Zjistili, že největší pohodlí a nejvyšší účinnosti spočívá v kombinaci systému přenosu tepla. K tomu potřebovali inovativní design. Mezi laboratoří a horami Dwight a Perry přenesli svou myšlenku do nového produktu. Ten krátce na to způsobil revoluci v outdoorovém vaření. Představili technologii FluxRing®, promyšlený integrovaný výměník tepla. Celý vařič pak designovali jako kompaktní a co nejvíce integrovatelný systém. „Osobní vařící systém“, který hned v roce 2004 okamžitě získal uznání nejznámějších outodoorových časopisů a stal se součástí výbavy nejvýznamnějších dobrodruhů celého světa. Revoluční produkt kombinuje ohřívání, vaření, jezení a pití z jedné izolované nádoby, do které je pro rychlé použití integrován hořák. Umělohmotný izolační kryt tepelného výměníku umožňuje bezpečně manipulovat s nádobou bezprostředně po sejmutí z hořáku, zároveň lze využít jako pohár nebo odměrka. Jetboil nadále v rozšiřování portfolia inovativních integrovaných vařičů pokračuje.