FJELLPULKEN UŽ 60 LET

expediční, transportní i dětské saně

Od roku 1963 vyrábí norská firma Fjellpulken expediční, dětské a záchranné saně. Tyto saně jsou už vyzkoušeny mnohými expedicemi i při každodenním používání běžným uživatelem. Turistické a expediční saně se vyrábí v několika modelech od krátkých 118cm dlouhých saní až po expediční 188cm dlouhé saně. Záchranné saně Fjellpulken používá Horská Služba ČR.

Nejvíce prodávaným výrobkem společnosti Fjellpulken jsou dětské saně (pulky). Již více než 45 let jsou tyto saně nejpopulárnějšími saněmi pro děti na trhu. Postupně nabývané zkušenosti a poznatky jsou zúročeny ve funkčnosti a preciznosti provedení těchto saní. Bezpečnost dítěte je zde na prvním místě, ale vůbec to neubírá na komfortu rodiče, který saně táhne, ani dítěte umístěného v saních.

Saně Fjellpulken – kvalita i bezpečí

Fjellpulken je norský výrobce skořepinových saní se světovým renomé. Jedinečné expediční saně Fjellpulken jsou prověřené zkušenými polárníky. Asi největší současný český polárník Vašek Sůra je používá na svých expedicích…

Číst více


    Při konstruování těchto sání byly zúročeny zkušenosti ze záchranářských prací v horách, na ledě, kdy sáně táhne člověk, pes či kladkostroj. Výsledkem jsou bezpečné sáně, na které je spolehnutí za všech situací.

    Trup je vyroben z polyesteru vyztuženého laminátem, který jej činí lehkým a umožňuje snadné tažení

    Série modelů Xcountry se vyrábí v různých délkách – při délce 144 cm mají šířku 43 cm, váží 5,5 kg a pojmou až 285 litrů nákladu. Zip na zadní straně a přední kapsa umožní rychlý přístup k termosce, potravinám, fotoaparátu a jiným nezbytným věcem. Saně disponují perfektním komplexním systémem zabezpečení nákladu. Obdoba expedičních saní Alpine Rescue jsou speciálně upraveny na převoz osob a jsou u nás využívány horskou službou ČR.