Nenechte nad sebou zvítězit aprílové počasí

Nenechte nad sebou zvítězit aprílové počasí

Není špatné počasí, jen špatné oblečení. A v dubnu to platí každý den. Hřejivé sluníčko vystřídá během pár okamžiků prudký jarní deštík a za pár minut ho nahradí ledový vítr. Při outdoorových aktivitách je tak potřeba být připraven na všechny rozmary počasí.

Chce to nohy v teple

Základem je udržet se v teple a suchu, ale mít volnost pohybu. Naštěstí už není problém vybrat si kvalitní a moderní funkční oblečení od hlavy až k patě a kombinovat jednotlivé kusy mezi sebou s ohledem na aktuální počasí. Na kraťasy to v dubnu ještě není, pro běhání nebo tréninky jsou stále vhodné dlouhé legíny.
Pro procházku městem, výšlap do hor nebo závod v dogtrekkingu zvolte spíš volnější kalhoty, jako je třeba novinka od značky Bergans – kalhoty Sira. Pohodlný a přitom elegantní střih vám dopřeje dostatek volnosti, rychleschnoucí materiál se popere i s lehkým deštěm a může vás hřát i pocit, že pomáháte přírodě. Kalhoty Sira jsou totiž vyrobeny z ekologického materiálu Repreve®, který pochází z použitých PET lahví, a v kombinaci s bavlnou a elastanem vás udrží celý den v naprostém pohodlí.

Pro dokonalý pocit komfortu natáhněte funkční ponožky, které dobře odvádí pot a udržují nohy v suchu i v uzavřených botách. Nejvhodnější jsou vlněné ponožky Devold. Velice výhodnou variantou z novinek této norské značky se 160letou tradicí jsou ponožky Devold Daily Medium – 3 páry silnějších procházkových ponožek s vyztuženými panely na špičce a patě a zesíleným panelem na plosce chodidla z jemné merino vlny.

Důležitou roli hrají také boty. Pokud hodláte investovat do opravdové špičky, vsaďte na značku Alfa, stejně jako česká armáda. Boty Alfa Varde využívají inovovanou technologii Gore-Tex® Surround, která zajišťuje nepromokavost bot a zároveň skvělou prodyšnost pod chodidlem a dodává nebetyčné pohodlí. Podrážka Vibram® Grip A/P/S výborně přilne ke všem typům povrchu za sucha i mokra. Pohodlná měkká podešev zajišťuje torzní stabilitu.


Nahoru něco slušivého

Kalhoty nebo legíny doplňte funkčním tričkem, pro základní vrstvu vybírejte oblečení s dobrou termoregulací a schopností odvádět pot. Merino vlna je pro funkční trička jako stvořená, hřeje nebo chladí podle aktuální potřeby těla, skvěle odvádí vlhkost od těla a pokud vás zaskočí dubnová bouřka, bude hřát i mokrá. Oblíbená značka Devold, specialista na prádlo z merino vlny, vytvořila pro jaro novou kolekci s moderním designem, vylepšeným střihem a důrazem na barvy a design.

Například dámská trička Breeze tak nabízí funkčnost i perfektní vzhled, výstřih do V a propracovaný střih kopírující postavu. Výhodou merino vlny je i fakt, že odolává pachům a nepřejímá je. Na vícedenní akci tak už nemusíte řešit, kolik a jakých triček si s sebou sbalit stačí vám jedno. Elegantní pro volný čas a posezení s přáteli a zároveň funkční pro tréninky a sport. Co víc si přát.

Zas takové teplo ještě není

Jen v tričku se to v dubnu venku ještě úplně zvládnout nedá a o slovo se hlásí mikiny a lehké bundy. Ideální jsou lehké flísové mikiny Bergans Bryggen – styl a funkce v jednom. Pro náročnější aktivity je pak vhodná vlna – dokonalé jsou mikiny Devold Thermo a Polar.

Jaro si žádá barvy, a tak i dámská značka Kari Traa přichází v jarní kolekci se svěžím designem. Žádaná růžová se kamarádí s neutrální šedou, oranžovou doplňuje hnědá a zelená a vše ladí s výraznými doplňky nebo vzory. Netradiční design v mixu funky barev nabízí třeba fleecová mikina s dlouhým zipem a kontrastními detaily. Měkký a rychleschnoucí fleece odvádí od těla vlhkost a dokonale udržuje teplo. Na výlet, trénink i nákupy s kamarádkami je mikina skvělý parťák.
Když je však venku víc déšť než zima, nepotřebujeme ani tak zahřát, jako udržet v suchu a spoléháme na membránové bundy a větrovky. Jsou odolné proti větru a vodě, aby nás před rozmary počasí ochránily, a lehké a dobře skladovatelné pro rychlé použití. Možnost zmuchlat bundu do kapsy batohu a kdykoli ji během pár vteřin vytáhnout, když se obloha zatáhne, je zvlášť v aprílovém počasí k nezaplacení. A jestli něco opravdu funguje, tak je to strečová, velice prodyšná a naprosto nepromokavá membrána Dermizax NX, použitá například v bundě Bergans Storen z prémiové kolekce Bergans Slingsby.

Počasí vás nemusí zaskočit a zvítězit nad vám
i. Stačí se jen dobře připravit a vybrat kvalitní funkční oblečení, proti kterému nemá deštík ani vítr žádnou šanci.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *