16 důvodů proč dnes nejít běhat

Na základě zkušeností od trenérů, ale i samotných běžkyň z Jdu běhat, běžeckých kurzů pro ženy jdubehat.cz, Ti pravidelně přinášíme tipy ušité na míru (nejen) začínajícím běžkyním. Tentokrát ale uděláme výjimku a podíváme se na běhání z jiné perspektivy – zkrátka když se nám vůbec, ale vůbec nechce jít běhat, tak si vždy umíme najít logický důvod proč to zrovna dnes nejde.

 

Běhání. Aktivita, která se s končícím obdobím dovolených a ústupem 30°C teplot jeví přijatelnější, je v dnešní době stále oblíbenější a populárnější formou pohybu. Důvody proč jít běhat jsou jasné: pravidelný běh zlepšuje kondici, dělá hezké křivky, skvěle se při něm vyčistí hlava a navíc patří k finančně poměrně nenáročným aktivitám. No jo, ale těch důvodů, proč nejít běhat je taky celá řada!

 

K čemu je takový repertoár dobrých výmluv dobrý? Každá máme čas od času den, kdy se nám od samého rána nechce dělat vůbec nic. Natož sportovat, pff, taková námaha! V tu chvíli se stáváme světovými přeborníky ve vymýšlení výmluv všeho druhu. Nemožné se stává skutečností, úklid kumbálu už nepočká ani minutu a ten prach na, za a pod šatní skříní? Ten už nelze dál tolerovat! A pokud Ti dnes chybí ta správná výmluva, proč nejít běhat, nabízíme Ti seznam toho nejlepšího.  Inspiraci jsme získali od běžkyň z kurzů Jdubehat.cz. Jaké jsou Tvoje nejčastější důvody?

Ne, dneska nejdu běhat, protože…

  1. Půjdu zítra ráno, ranní ptáče, dál doběhne! Prostě vstanu o dvě hodinky dřív.
  2. Nemám co na sebe a už takhle je mi z toho všeho sportování všechno oblečení o číslo větší. Některé dokonce i o dvě!
  3. Můj dnešní horoskop říká, že pozice planety Venuše posiluje romantickou energii Saturnu, což zvyšuje šanci na seznámení se s tím pravým protějškem. Ještě, abych toho pravého potkala upocená v parku, to tak! Radši vyrazím do baru.
  4. Předpověď počasí hlásí 30% šanci přeháněk, to nebudu riskovat.
  5. Pršelo, počkám, až to uschne, nebudu si přeci špinit ty nové běžecké boty.
  6. Dneska nemám běžeckého parťáka a samotnou mě to vůbec nebaví. Ne, Alíku, dnes se půjdeš jen vyčůrat před dveře, žádný velký venčení.
  7. Zrovna jsem si nalakovala nehty na nohou.
  8. Musím urgentně utřít prach a jestli ta okna neumyju teď, zítra už přes ně neuvidím.
  9. V lednici je ještě kus koláče, přece se nevyhodí. A po jídle se nesmí minimálně hodinu sportovat. A pak už bude pozdě…
  10. Ta lahvinka bílého v lednici a další díl Sexu ve městě vypadá jako mnohem lepší plán.
  11. Ještě jsem si nestáhla běžeckou aplikaci do mobilu.
  12. Mám jen 5 % baterky na mobilu. Jak bych si změřila, kolik uběhnu a za jak dlouho?
  13. Nemůžu najít ani jednu gumičku na vlasy.
  14. Potřebuju si nutně projít aktuální zpravodajství, vždyť ani nevím, kdo kandiduje na prezidenta a jak je to s tím Čapím hnízdem!
  15. Nechci mít lýtka a zadek jako modelky z Victoria´s Secret, to je už mainstream.
  16. Protože se mi prostě nechce. Tak.

 

Občas každá z nás potřebuje dodatečnou motivaci. Domluv se proto s kamarádkou, stáhni si povzbuzující běžecké aplikace a nebo se zapiš na běžecký kurz. A rovnou si naplánuj i odměnu za svých prvních uběhnutých 5, 10 či 20 km – je libo nové šaty, boty či masáž? V kurzech Jdu běhat od nás máš funkční tričko Kari Traa, když dorazíš na alespoň 9 z 10 tréninků. Jaká motivace funguje na Tebe?

I když budeš mít den, kdy se Ti nechce běhat, hlavně k sobě buď přívětivá. Možná si tělo říká o odpočinek a dávku endorfinů si dopřeješ jindy.

 

Přejeme Ti, ať Ti běhání dělá radost.

Jdu běhat

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *