Zajistěte dětem teplé jídlo kdekoliv

V některých restauracích, i když se to rapidně lepší, stále přetrvává postoj, že dětské jídlo se rozumí řízek a hranolky nebo špagety s kečupem. Proto si jako rodiče dost často bereme na výlety svá vlastní dětská jídla a příkrmy.

Výmluvy jako: „…nemáme mikrovlnku…“ nebo „…to asi ale budete muset počkat…“ sice slýcháme v restauracích stále méně často, požádáme-li obsluhu o přihřátí dětského jídla, ale proč na nich být zbytečně závislý?

Nakonec, když míříte do přírody, ne všude bude čekat v cíli alespoň stánek s párkem v rohlíku a horkým čajem. Vezměte proto s sebou jednoduchý na obsluhu a naprosto bezpečný vařící systém Jetboil.

Bezpečnost, jednoduchost a rychlost

Asi nejvhodnější variantou je MiniMo. Je dost široké, takže se v něm dá snadno ohřívat jídlo a při ohřevu ve vodní lázni nabízí dostatek prostoru. Bezpečnost a jednoduchost obsluhy jsou spolu s vysokou efektivitou ohřevu obrovskou předností systémů Jetboil.

Když jej složíte, je to jeden kus, takže nehrozí, že z vařiče hrnec sklouzne nebo spadne a vše se vylije. Natož, aby se ještě někdo opařil.

MiniMo má navíc na hrnci madlo a pro plynovou kartuš stabilizátor, respektive trojnožku, která zajistí, že se vařič nepřevrhne, dokud ho opravdu nenakopnete. K tomu ale stačí využít Hanging Kit a nepřevrhne ho ani Karate Kid ;-).

Vařič složíte asi za půl minuty a ohřívat začnete jednoduše otočením kohoutku ventilu, který velmi jemně a předvídatelně dávkuje plyn, a zmáčknutím tlačítka piezzo zapalovače. Půllitru vody uvaří MiniMo za zhruba dvě minuty, což se téměř vyrovná rychlovarné konvici.

Bonusem je, že se celý systém skladně vejde do hrnce o objemu 1 litr a zabere v batohu jen o malinko víc místa, než zmíněný litr. Jetboil MiniMo je z eloxovaného hliníku, takže je lehkýa proti obyčejným hliníkovým ešusům také zdravotně nezávadný.

Nechte si poradit jak si pro sebe vybrat ten správný Jetboil.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *