Podprsenka od ženy pro ženy!

Vyberte si tu pravou Kari Traa!

Víte, že až 80 % žen nosí pro ně nevhodnou podprsenku? Že téměř 70 % žen sportuje v podprsence určené na běžné každodenní nošení? Fyzická aktivita se i díky tomu pro ně stává utrpením, které je prostě potřeba „nějak přežít“! Správná podprsenka by přitom měla být tou nejlepší přítelkyní každé aktivní ženy.

Kari Traa nabízí podprsenky pro všechny typy postav i aktivit. Všechny kousky navíc navrhují výhradně ženy a tak je vytváří nejen na základě vědeckých poznatků, ale své modely samy na sobě také testují. Navíc prostě vědí, že design není pro ženy na druhé koleji a že i když podprsenku neukazujeme, chceme v ní jednoduše vypadat dobře!

 

3 kroky k výběru té správné podprsenky

1. Na co ji budete používat?

Možná máte tu „svoji oblíbenou“, možná milujete univerzální kousky na všechny aktivity, možná vyznáváte minimalismus. V případě sportovní podprsenky se to ale nevyplatí! Tak jako v žabkách vyrazíte na pláž, ale na běh si pořídíte speciální obuv, věnujte pozornost i tomu, co děláte v jaké podprsence!

VYSOKÁ OPORA
běh, tenis, crossfit

STŘEDNÍ OPORA
cyklistika, posilování

NÍZKÁ OPORA
jóga, turistika

2. Jak poznáte, že správně sedí?

Správná podprsenka musí současně poskytovat prsům potřebnou oporu a zároveň sedět pohodlně na těle a umožňovat pohyb bez toho, abyste o ní věděli.

Obvod: Zapněte podprsenku na nejvzdálenější háček. Je-li velikost správná, po obvodu byste měli být schopni vsunout právě dva prsty.

Ramínka: mezi ramínko a rameno byste měli být schopni vsunout právě dva prsty. Tak zajistíte, že ramínka nebudou klouzat ani tlačit.

Lem podprsenky: neměl by se vyhrnovat ani zařezávat, měl by právě akorát kopírovat hrudní koš.

Košíčky: měly by akorát obtékat prs tak, aby nikde nic nepřetékalo. Pokud se objeví varhánky nebo ďolíčky, znamená to, že jsou příliš velké.

 

KROK 3: Na co si dát pozor?

Na trhu najdete spoustu druhů podprsenek. Většinou má každý z nich své výhody a sedí určitému typu postavy. Vyberte si bez kompromisů pro sebe to nejlepší.

Záda „racerback“: prsa drží těsně u těla, takže zvyšují oporu. Pokud je však poprsí větší, může tento model způsobovat kvůli rozložení váhy bolesti šíje. Je vhodný spíše pro menší až střední poprsí.

Klasická ramínka: váhu poprsí rozkládají jiným způsobem. Vhodné i pro větší poprsí.

Tenká ramínka: neomezují v pohybu, jsou pohodlná, ale neposkytují dodatečnou oporu. Vhodné pro menší až střední poprsí a méně intenzivní aktivity.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *