Film Poslední závod obléká svetry DEVOLD

NORSKÁ MÓDA JE GENERÁLNÍM PARTNEREM FILMU POSLEDNÍ ZÁVOD

Norská móda je hrdým partnerem filmu Poslední závod, který pojednává o upřímném přátelství lyžařů Bohumila Hanče a Václava Vrbaty.

Ve čtvrtek 24.3.2022 vstoupil do kin tento skvělý český film „Poslední závod“ režiséra a scénáristy Tomáše Hodana o lyžařském závodu z roku 1913, při kterém v Krkonoších zahynuli Bohumil Hanč a Václav Vrbata. Vypravěčem příběhu je Němec Emerich Rath, který se marně snažil zachránit Bohumila Hanče.

Málokdo ví, že se stejného závodu ve skutečnosti zúčastnilo i několik Norů, kteří už tenkrát oblékali norské vlněné svetry značky Devold.

Právě i z tohoto důvodu se společnost Norská móda rozhodla tento filmový počin podpořit a našla v něm hlubší význam a propojení.

Do vlněného oblečení norské značky Devold a péřových bund Bergans of Norway byl oblečený celý filmový štáb a herci na hřebenech Krkonoš v okolí Labské boudy. A jaké bylo natáčení můžet vidět ve videu.

SVETRY S HISTORIÍ

Vlněné svetry se v Norsku vyrábí od roku 1853. Není tedy divu, že se třeba takový svetr Nansen objeví i ve filmu Poslední závod. Tento svetr nezměnil totiž od začátku výroby svou podobu. Můžete si tedy naprosto živě představit, jak asi vypadal na závodnících z Norska už tenkrát! A co víc, dokonce si ho můžete pořídit i vy! Na e-shopu www.norskamoda.cz najdete širokou škálu hřejivých a stylových svetrů, které jsou příjemné na těle a hodí se skvěle na každodenní nošení.

V “HLAVNÍ ROLI” SVETRY DEVOLD 

Ve fimu uvidíte například skvělý norský vlněný svetr DEVOLD Svalbard nebo tradiční vlněný svetr DEVOLD Nansen, který od začátku své výroby nezměnil image a oblékali ho na své expedice i nejznámější norští polárníci Nansen a Amundsen.

LIMITOVANÁ EDICE

Ve spolupráci s filmem jsme připravili speciální limitovanou edici nášivek s logem filmu Poslední závod. Při nákupu svetrů Devold tyto nášivky přidáme jako dárek 🙂

Nenechte si tuto jedinečnou příležitost ujít a buďte i vy oblečeni jako opravdoví hrdinové! 

HERCI SI VLNĚNÉ OBLEČENÍ VELMI CHVÁLILI A NECHTĚLI HO ANI SUNDAT 🙂

Norská móda oblékala nejen herce filmu Poslední závod, ale také filmový štáb. Film se natáčel v extrémních zimních podmínkách, kdy každý ze zúčastněných ocenil, že mohl díky kvalitnímu vybavení zůstat v teple co nejdéle.

Natáčení probíhalo během ledna a února v roce 2021 a podmínky byly opravdu severské.                  

V extrémních podmínkách se hercům oblečení osvědčilo a pomohlo k jejich, “přežití”.

RECENZE HERCŮ A FILMOVÉHO ŠTÁBU

"Natáčeli jsme na Labské boudě, kde si s námi počasí dělalo opravdu co chtělo. Jeden den přišla doslova sněhová vánice, která se nám do scény sice hodila, ale vydržet natáčení a opakování scény byl pro mě docela oříšek. V duchu jsem děkoval Norské módě, za kvalitní spodní vrstvu Devold, kterou jsem měl pod kostýmem. Myslím, že díky tomu jsem to přežil."
Vladimír Pokorný
hlavní role Václava Vrbaty
"Celý tým byl během natáčení oblékán do skvělého a funkčního oblečení norské kvality. Nejvíce jsme ocenili expediční bundy, které přes nás kostymérky přehodily vždy při změně lokace. Bylo mi skvěle a teplo!"
Kryštof Hádek
hlavní role Bohumil Hanč
"Norskou módu jsme oslovili jako potencionálního partnera, protože nám přišlo logické spojení norských kvalitních značek a celý příběh filmu Poslední závod. Jsme moc rádi, že jsme si plácli a spolupráce vyšla. Dodalo to celému natáčení a filmu punc exkluzivity!"
Ondřej Beránek
producent filmu

PODĚKOVÁNÍ

Poděkování patří hlavně Ole Andreasovi Devoldu, že vymyslel skvělé pletené svetry, které už po staletí hřejí a drží svou tradici.

 

Dále také Jiřímu Fidrantovi, majiteli firmy Norská móda, že pro nás skvělé a funkční norské oblečení dováží do České republiky. Každý tak může najít svůj sever!

FOTOGALERIE Z NATÁČENÍ

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *