Bergans Storen – nepostradatelný parťák do zimních hor

Pořiďte si na skialpy a vysokohorskou turistiku to nejlepší, co můžete mít. Bunda a kalhoty Bergans Storen z TOP kolekce Slingsby překonají všechna Vaše očekávání.1376_athensblue-ocean-pumpkin

Tahle skialpová výbava vyniká maximalizací svého minimalizmu. Neobsahuje žádné zbytečné ozdoby a cingrlátka. Norové holt mají rádi skromnost, funkčnost a kvalitu.

Nejdokonalejší membrána od Bergans

Bunda i kalhoty Storen jsou ultralehkou a naprosto nekompromisní svrchní částí oblečení z trojvrstvé membrány Dermizax®NX, toho nejlepšího od Bergansu, která poskytuje maximum ochrany před nepřízní počasí, dokonalou prodyšnost v tom největším zápřahu a neuvěřitelnou volnost těla při pohybu.

1379_blackDermizax®NX  vyniká právě prodyšností a pružností. Třívrstvá membrána je v tomto případě tvořena z vnější strany vláknem, které odpuzuje z venku přicházející vodu. Střední část má za úkol odvádět vlhkost těla do svrchní části, kde se odpaří. Vnitřní část je tvořena síťovanou strukturou, která chrání zbytek membrány před mechanickým poškozením a prodlužuje tak její životnost.

Bunda i kalhoty Storen mají zipy pro aktivní odvětrávání a množství reflexních prvků. Bunda je navíc vybavena skvěle a jednoduše přizpůsobivou kapucí pro helmu, upravitelnými, ale širokými konci rukávů, aby se pod ně vešly různě silné rukavice nebo jednoduše prodlouženými zády.

S odkazem na norské hory

Rodina Slingsby, do které Storen patří, Vás překvapí vyvážeností těch nejdůležitějších parametrů pro skialpy a vysokohorskou turistiku – nekompromisní funkčností, neuvěřitelně nízkou hmotností a nepřekonatelnou odolností.

Jen pro vysvětlenou, William Cecil Slingsby žil v období let 1849–1929 a byl významným horolezcem a průkopníkem skialpinismu. Byl to sice původem Angličan, ale jakmile zavítal poprvé do Norska, nezvladatelně se do této země zamiloval. Jako první známá osobnost vystoupal na třetí nejvyšší horu Norska, Store Skagastølstind, která je nazývána právě Storen.

_hop1413italia_fw2016_17_hkkh-7728_3

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *