Začínáš běhat? A víš proč?

Na základě zkušeností od trenérů, ale i samotných běžkyň z Jdu běhat, běžeckých kurzů pro ženy jdubehat.cz, Ti přinášíme tipy ušité na míru (nejen) začínajícím běžkyním. A začneme pěkně od začátku, tedy od rozhodnutí začít běhat.

Chceš začít běhat? A proč? Jaká je Tvá motivace? Chceš shazovat kila, dostat se do kondice a nebát se příště vyrazit na tůru? Cítit se dobře v plavkách? Vyčistit si hlavu a cítit se vyrovnanější, žít zdravěji a kvalitněji? Nebo zkoušíš běhat, protože to dělá teď každý? Sama jistě cítíš, že každý z těchto motivací je různě silná.

Dobrá motivace Ti pomůže překonat těžké chvíle, když se Ti nebude chtít vyběhnout. A takové chvíle jistě přijdou. Pomůže Ti dostat se blíže ke svému cíli. Samotný Tvůj cíl je další důležitý faktor pro začátek běhání.

Začni pomalu. Dávej si spíše malé a dosažitelné cíle. Menších cílů dříve dosáhneš a budeš z nich mít radost a hlavně chuť pokračovat dál. Začátečnice mívají pocit, že musí běžet hned od začátku co nejrychleji. Přitom pro zadýchání se stačí i svižná chůze. Začni proto pěkně pomalu a postupně, střídej pomalý běh a chůzi a postupně s každým dalším vyběhnutím pomalu navyšuj úseky běhu. Velký cíl v dálce je také motivující – ideálně něco, na co se můžeš těšit. Dobře funguje i pocit z blížícího se měřeného běhu, na který je potřeba se připravit.

Na běhání je skvělé, že k němu mnoho nepotřebuješ. Kvalitní boty, příjemné oblečení (v tomto se bez pochyb můžete spolehnout na Kari Traa) a hodinku volného času. Tak nazuj tenisky, zavaž tkaničky a hurá ven… Protože ten nejlepší projekt, na kterém budeš kdy pracovat, jsi Ty.

Přejeme Ti, ať Ti běhání dělá radost 🙂

Jdu běhat

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *