Petr Horký dobyl jižní pól

Mise splněna!

Cestovateli Petru Horkému se povedlo dosáhnout jižního pólu. V nejjižnějším bodě planety stanul dobrodruh z Brna poslední den roku 2021 a s parťákem Václavem Pištorou.

Do Antarktidy se vydal přesně 110 let poté co zde stanul první polárník Roald Amundsen.

Máte i vy ambice splnit si sen a vyrazit na pól? Nejlepší výbava pro polárníky na expedice je ta od Norské módy. Na videu níže se dozvíte jaké oblečení si s sebou bral právě Petr.

České prvenství

Jako jediný čech navštívil Petr Horký severní pól, jižní pól a také pól chladu.Navštívil nejchladnější místa na Zemi a nelituje jediné cesty. Trojlístek těchto polárních výprav završil právě jižním pólem. Petr na svých cestách do extrémních podmínek obléká norské značky Bergans a Devold.

„Pořád jsem ještě na vlně toho, co jsem si z Antarktidy přivezl. A věřím, že na tom ještě pár měsíců budu surfovat.“

Norská móda hlavním partnerem expedice

Petrův velký sen o dobytí jižního pólu by se nemohl uskutečnit bez spolehlivých partnerů expedice.

Norská móda se stala jedním z hlavních partnerů akce jižní pól. Petr dostal vybavení a oblečení, které mu zajistilo přežití krušných chvil v extrémních podmínkách. Vybavení se skládalo z vlněného oblečení norských značek, expediční stravy i kávy ve spojení s vařičem Jetboil a také expedičních saní.

Petr zdokumentoval celou cestu na svém youtube kanále a podívat se na ni můžete zde!

Je nám ctí být u toho, když si lidé plní své sny a užívají si krásy naší země a přírody.Oblékejte se a žijte jako Norové s námi!

Výbava Petra Horkého na jižní pól - Devold

Bezkonkurenční norské vlněné oblečení Devold. Oblečení značky Devold je na trhu více než 165 let a oblékali ho už i polárníci Amundsen s Nansenem. V současné době jej obléká i norský polárník Bjorge Ousland.

100% vlna 100% kvalita

Výbava Petra Horkého na jižní pól - Bergans of Norway

Technické vybavení pro každou expedici a extrémní podmínky! Ta nejlepší výbava je od značky Bergans of Norway!

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *