Nosíš špatnou sportovní podprsenku?

Tak potom nejsi sama. Podle studií provedených vědci na Portsmouth University nosí až 70 % žen špatnou podprsenku.

A divila by ses, jaké to může mít negativní důsledky.

Nezvratný pokles prsou, bolesti, nižší výkon a nepohodlí jsou jen některé z důsledků nošení špatné sportovní podprsenky.

Po dvou letech důkladného zkoumání ženských potřeb ve spolupráci s vědci z Portsmouth University, vyvinula Kari Traa sedm různých modelů sportovních podprsenek. Každý model je jiný a pokrývají všechny naše požadavky.

Nulová přirozená podpora

Podle vědkyně zaměřující se na problematiku ženských prsou, Dr. Joanny Scurr, ženská prsa nemají žádnou přirozenou podporu. Samotná prsa nemají žádné svalstvo a jedinými nosnými strukturami je kůže a Cooperovy vazy. Ani jedno ale není natolik silné, aby prsa při sportu držela na svém místě.

“Při sportovních aktivitách byl zaznamenán pohyb prsou až o 21 centimetrů, což je až neuvěřitelné. V průměru se ale prsa při sportu pohybují zhruba o 15 centimetrů”, říká Dr. Scurr.

Polovinu žen trápí bolesti prsou

Prsa v průměru váží asi půl kilogramu. To znamená, že při jakémkoli pohybu se jedná o poměrně velkou váhu. Podle studií Dr. Scurr zhruba polovina žen pociťuje bolest prsou během menstruace, což souvisí s hormonálními změnami. A například 15 % žen ve Velké Británii pociťuje bolest prsou neustále, bez ohledu na menstruaci či sportovní aktivity. Takže pokud se tyto ženy navíc snaží cvičit či běhat a ještě k tomu nosí špatnou sportovní podprsenku, dostaneme se na dvojnásobnou bolest, což je téměř nesnesitelné.

“Jako značka, která vyrábí oblečení pouze pro ženy,
bereme tohle téma opravdu vážně.”

Sissel Himle, ředitelka marketingu KT.

Příčiny poklesu prsou

Bolesti jsou jedním z nejhorších důsledků nekontrolovatelného pohybu prsou, a další nepříjemná skutečnost je ta, že takový pohyb způsobuje nevratný pokles prsou. Jak bylo uvedeno výše, “prsa váží okolo půl kilogramu a ve spojení neustálým napínáním slabých struktur, které prsa mají držet na místě se stává, že se prsa nakonec přestanou vracet do původní polohy”, vysvětluje Dr. Scurr. A dodává, že totéž platí pro naši kůži! Pokud ji napneme na více než 80 % její původní délky, nedokáže se vrátit do původního stavu, což na pokožce způsobí viditelné a nevratné škody.

A proto jediným způsobem, jak zabránit bolestem i trvalému poškození, je vybrat si dostatečnou podporu v podobě té správné podprsenky.

Chceme sebevědomé ženy

Vzhledem k výše uvedeným poznatkům je hlavním posláním sportovních podprsenek od Kari Traa to, aby se ženy cítily dostatečně spokojeně a mohly sportovat bez omezení.

Proto jsme vyvinuly sedm různých modelů sportovních podprsenek, každou s různými vlastnostmi a oporou, aby byly pokryty všechny ženské individuální potřeby. Všechny modely našich podprsenek jsou pojmenovány po norských bohyních s různými superschopnostmi, které odpovídají našim podprsenkám.:-)

Velikost podprsenky se v průběhu života mění

Sissel Himle rovněž dodává, že ne každá podprsenka bude vyhovovat všem. Model, který dokonale sedí tvojí kamarádce, vůbec nemusí sedět tobě.

Dalším důležitým bodem je uvědomit si, že tvoje velikost prsou se v průběhu života mění. Menstruace, těhotenství, výkyvy tvé váhy, stárnutí – to jsou všechno faktory, které mají na tvá prsa vliv. A to je přesně důvod, proč bys měla pokaždé volit velikost, která ti padne a ne takovou, kterou jsi zvyklá si kupovat.

Všechny modely Kari Traa sportovních podprsenek ZDE

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *