Grower’s Cup

Bio čaj výjiméčné kvality, kdekoli, kdykoli.

Grower’s Cup Tea brewer lze nejlépe popsat jako moderní čajovou konvičku. Přináší ty nejlepší vlastnosti konvice a dodává zákazníkovi filtrovaný gurmánský horký nápoj. Poskytuje také pohodlí čajového sáčku, protože jej spotřebitel může nosit kamkoli. Je to bezpečná a snadná varianta použití čajové konvičky kdykoliv a kdekoliv.

 Stačí přidat 400 ml horké vody a nechat 1 až 5 minut louhovat.

Filtr byl navržen promyšleně: když spotřebitel naservíruje první šálek čaje, zbývající čaj je pod filtrem a proces vaření se zastaví. Tento čajový vařák je opakovaně použitelný.

Pro všechny milovníky čaje

Naše inovativní čajová konvička kombinuje bohatou chuť dosaženou klasickým čajovým louhováním s pohodlím instantního čajového sáčku. Tenký, elegantní a lehký design konvičky, z něj dělá perfektního společníka nejen na cesty. 

Pokud porovnáte obsah tradičního čajového sáčku s naší konvičkou, uvidíte hned několik rozdílů. Všechny naše čaje se skládají z přírodních sušených bobulí, ovoce a zeleninových kousků.

Výhody čajové konvičky

  • Dá se znovu zalít a použít až 2-3 x      
  • Přírodní výběrové čaje        
  • ECO – friendly a fairtrade program        
  • Prémiový čaj       
  • Stačí zalít horkou vodou a vychutnat si čaj kdykoliv a kdekoliv       
  • Dánský patent     
  • Unikátní zážitek z čaje   
  • 100% přírodní a organické

Usilovná inovace s úspěchem na konci

Začalo to jednoduše. Jedno odpoledne v červnu 892602_435348279878822_241073401_o2002 potřeboval zakladatel dánské značky
Grower’s Cup Ulrik Skovgaard Rasmussen zoufale šálek kávy. Jakkoli mohl zapnout kávovar, zjistil, že mu chybí filtr. Když převrátil kuchyni naruby, jeho oči spočinuly na čajových pytlících. Řekl si: „Proč bych nemohl zkusit uvařit kávu v čajovém pytlíku?“

Hned na to Ulrik naplnil čajový pytlík kávou, zalil vodou a nechal nějakou dobu louhovat. Voda se zbarvila do světle hněda a dostala chuť, nicméně když ochutnal, zjistil, proč tento způsob přípravy kávy ještě není ve všech regálech supermarketů.

Ulrik Rasmussen začal studovat kávu a fakta kolem ní. Zjistil, že káva je druhá nejobchodovanější komodita na světě, hned po ropě, a že svět kávy je multikulturní. Prošel databázi patentů a zjistil, že ve vztahu ke kávě se mnoho inovací doposud nerealizovalo.

S podporou rodiny Bagger Sørensen a s pomocí talentovaného designéra Marekse Melecise založil Ulrik Rasmussen svůj podnik. Inženýr světového formátu Werner Schulz, toho času již ve výslužbě, pomohl s technologickou stránkou projektu a výrobou prototypů konceptu. S pomocí dalších odborníků pak vznikly po celém světě zcela neprůstřelné patenty, které jsou dodnes nejlépe chráněnou inovací v oblasti potravinářství a rychloobrátky.

Všechna řešení prošla konceptuálními změnami, dokud se finálně nedošlo ke „Coffeebrewer“ – jakémusi „louhovači“ kávy. Stovky a stovky materiálů, kompozitů a specialit bylo testováno stále dokola. Mnoho dodavatelů s Ulrikovým týmem nedokázalo držet krok.

Následně vznikly tři rozdílné balicí stroje, jeden z nich byl dokonce čtyřikrát přestavěn, než byl odložen stranou a na jeho základu vznikl zcela nový, který už pracoval perfektně.

Pak následovalo mraky testování – technické testy, testy louhování kávy, testování produktu zákazníky, výrobní testy… Vzniklo tak doslova několik generací a tisíce variant produktu „Cofffebreweru“ až k současné verzi z roku 2014, kdy Grower’s Cup získal mnoho prestižních ocenění za design a inovaci.


Co by si dal YETI k večeři?

Yeti se jednoho dne rozhodl, že si udělá večeři. Času moc neměl, tak jak to vymyslet? Vzpomněl si, že viděl reklamu Norské módy, která visela v Obřím dole na...

Číst více