Zázračná vlna a její vliv na zdravou pokožku

Nedávno publikovaný výzkum ukázal, že nošení super jemné vlny Merino je prospěšné pro osoby trpící ekzémem. To přispívá k rostoucímu počtu výzkumných zjištění podporujících blahodárné účinky vlny Merino.

Výzkum ukázal, že nošení vlny Merino výrazně zlepšuje závažnost a symptomy tohoto chronického kožního onemocnění, což zpochybňuje mylné představy, že veškerá vlna je na kůži nepříjemná a svědí.

Co je ekzém?

Mnoho z nás alespoň jednou v životě zažilo nějakou vyrážku na kůži. Zamyslete se ale nad těmi, kteří trpí neustálým ekzémem. Nebo pomyslete na děti, které jsou příliš malé na to, aby pochopily, co je ta intenzivní svědivá a suchá kůže. Ekzém, známý také jako atopická dermatitida (AD), nyní postihuje až 28 % dětí. Jeho prevalence se geograficky liší a v mnoha zemích se zvyšuje. Lidé s ekzémem mají nefunkční pokožku, která se vysušuje, což může vést k popraskané kůži, bakteriální infekci, zarudnutí, škrábání a svědění.

Jak vlna prospívá pacientům s ekzémem?

Ať už je horko, zima, vlhko nebo sucho, oděvy z vlny Merino jsou nejprodyšnější z běžných typů oblečení. Vlna dokáže absorbovat a uvolňovat dvakrát více vlhkosti než bavlna a 30krát více než polyester. Při nošení na pokožce funguje vlna Merino jako dynamický nárazník, který pomáhá stabilizovat úrovně vlhkosti a teplotu mikroklimatu mezi látkou a pokožkou. Zdá se, že Merino vlna působí jako druhá kůže pro lidi, jejichž „první“ kůže je příliš suchá.

Čtyři nedávné dermatologické studie prokázaly, že kojenci, dospívající a dospělí pacienti s ekzémem, hlásili zmírnění příznaků ekzému při nošení oděvů z vlny. Prokázali výhody nošení velmi jemných oděvů z vlny se středním průměrem vlákna ≤ 17,5 mm po dobu alespoň 6 hodin/den po dobu 6 týdnů na závažnost a příznaky atopické dermatitidy.

Vlna není alergen

Vysoce vážená skupina lékařských profesionálů z celého světa přezkoumala výzkumné práce publikované během posledních 100 let, aby kriticky zhodnotila vědecké studie tvrdící, že vlna způsobuje alergii. Skupina nyní zveřejnila dokument Debunking the Myth of Wool Allergy s primárním závěrem, že neexistuje žádný věrohodný důkaz, že vlna je alergen. Zjistilo se, že pokud látka vyvolává pocity svědění a píchání na pokožce, pak je to kvůli velkému průměru vláken, a ne kvůli tomu, že typem vlákna je vlna.

Kde najít vlnu Merino?

Mezi ekzematiky nebo rodiči dětí s ekzémem roste touha po přírodních produktech, které pomohou podpořit léčbu ekzému. Vlna Merino (≤18,5 mm) je stále dostupnější a je vhodná pro nošení přímo na kůži. Nakupujte u nás na Norské módě tu nejlepší a nejjemnější Merino vlnu!

 

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *