Výročí narozenin Bohumila Hanče přináší první ochutnávku filmu Poslední závod

Přesně před 135 lety, 19. listopadu 1886, se narodil Bohumil Hanč. Tragicky zahynul o 27 let později spolu s Václavem Vrbatou během lyžařského závodu na hřebenech Krkonoš a z jejich příběhu se stala legenda. Právě v den výročí Hančova narození tvůrci zveřejňují první teaser se záběry z nového snímku Poslední závod, který vypráví o tomto dramatu. Film režiséra a scenáristy Tomáše Hodana ukáže, co se tehdy opravdu stalo, bez dobových nánosů a polopravd. Do příběhu se tak vrací i důležitá postava pražského Němce Emericha Ratha, který se s nasazením života snažil Hanče zachránit. Do kin Poslední závod vstoupí 24. března 2022.

Norská móda je generálním partnerem filmu Poslední závod. Do vlněného oblečení norské značky Devold a péřových bund Bergans of Norway byl oblečený celý filmový štáb a herci. V extrémních podmínkách se hercům oblečení osvědčilo a pomohlo k jejich,”přežití”.

Ve fimu uvidíte například skvělý norský vlněný svetr DEVOLD Svalbard nebo tradiční vlněný svetr DEVOLD Nansen, který od začátku své výroby nezměnil image a blékali ho na své expedice i nejznámější norští polárníci Nansen a Amundsen.

Pořiďte si svetr s příběhem.

Při nákupu těchto exkluzivních svetrů na našich kamenných prodejnách a eshopu Norské módy, obdržíte speciální nášivku s logem značky Devold a Posledního závodu. Budete tak už navždy spojeni s tímto úžasným vlněným svetrem a příběhem Hanče a Vrbaty.

Dražba péřové expediční bundy Bergans

Celý štáb a herci mezi scénami ocenili expediční péřové bundy Bergans. Chcete přispět na dobrou věc a zároveň získat tuto bundu s příběhem? Sledujte naše sociální sítě a webové stránky, kde se tato bunda bude dražit!

„Film Poslední závod je pro mě srdcová záležitost. Příběh Bohumila Hanče mě zajímal už od dětství, kdy jsem o něm slyšel poprvé na škole v přírodě. Nyní jsem tak mohl podrobně zažít okamžiky z jeho života. A to přímo na konkrétních místech, kde se jeho osud skutečně odehrál.  A těch několik týdnů natáčení v mrazu, mlze a závějích na krkonošských hřebenech byla už jen třešinka na dortu."

Kryštof Hádek

„V roce 2013 jsem si na krkonošských hřebenech poprvé podrobně přečetl příběh Hanče, Vrbaty a Ratha. Hned jsem věděl, že chci udělat film, ale netušil jsem, že s těmito pány strávím devět let života. Několikrát jsme se ocitli v situaci, kdy to vypadalo, že film Poslední závod nikdy nevznikne. Právě vytrvalost, zarputilost a odhodlání všech zúčastněných, zejména Bohumila Hanče, mi byly inspirací, abych to nevzdal, nezabalil to.“

Rrežisér Tomáš Hodan.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *