Jak vybrat tu správnou základní vrstvu?

Asi každý, kdo někdy sportoval v zimním období, bude souhlasit s tvrzením, že na tom, jakou oblečeš základní vrstvu, opravdu záleží. A je úplně jedno, jestli jdeš stavět sněhuláka, na běžky nebo jen popíjet punč na vánoční trhy.

Vybrat si tu správnou základní vrstvu je klíčem k tomu, aby ses cítila maximálně pohodlně a byla v teple při jakékoli tvé oblíbené činnosti. Pokud jsi milovnice zimních sportů, dost možná máš doma více druhů termoprádla a vybíráš vždy podle toho, na jakou aktivitu se chystáš.

Zázračná merino vlna

Zapomeň na kousavé svetry našich babiček. Merino vlna je naprosto dokonalý přírodní materiál, který si na zimu prostě zamiluješ. Neuvěřitelnou výhodou prádla z merino vlny jsou její antibakteriální účinky, díky kterým toto prádlo nepobírá pachy. Díky tomu jej můžeš používat opakovaně, aniž by ses trápila praním. Naprosto ideální pokud se chystáš na týden na hory – jedno tričko a žádná starost! Navíc, pokud se zapotíš, nemusíš se bát, že nastydneš, protože – na rozdíl od prádla syntetického – merino tě zahřeje, i pokud bude vlhké.

A to by nebyla Kari Traa, aby všechny tyhle úžasné vlastnosti nedovedla k dokonalosti parádním designem. Například vlajková loď KT – úžasná řada Rose, je vyrobena z té nejjemnější 100% merino vlny a ještě vypadá naprosto fantasticky. Ať už na svah, do horského baru nebo do práce, všude ROSE užiješ.

Vybírejte z řady Rose…

 

Kombinace vlny a syntetiky

Pokud tě čeká nějaká výrazně náročnější aktivita, nebo jsou venku teploty ještě docela přijatelné, potom můžeš zvolit kombinaci. Základní vrstva s částečným podílem vlny a syntetiky ti přináší výhody obou materiálů.

Syntetický materiál zajistí rychlý odvod vlhkosti od těla pryč a vlna tě zahřeje.

Vybírejte z řady Svala…

 

Syntetické prádlo

I když se dá říct, že vlna je pro zimní období pro většinu lidí jasnou volbou, i ryze syntetické prádlo nabízí výhody. Rychle schne a perfektně odvádí vlhkost. To se hodí zvlášť při hodně náročných aktivitách, třeba krátký běžecký trénink. Tedy pokud se chystáš na hodinku nebo dvě vyběhnout, syntetické prádlo bude to pravé.

Vybírejte z řady Meteor…

 

Která je ta pravá?

A jak tedy vybrat tu správnou? Pokud se chystáš pořídit si na letošek novou základní vrstvu, přinášíme ti pár tipů, které by ti při jejím výběru mohly pomoct.

  • Vyber takovou, která bude nejvíce sedět tvým aktivitám
    Určitě by ses měla zamyslet, na jakou aktivitu budeš konkrétní prádlo nejvíce používat. Pokud půjde o náročnější sport, například běžky, měla bys volit ideálně kombinaci vlněných a syntetických materiálů. Jestli miluješ lyžování nebo turistiku a je pro tebe důležité být v teple a pohodlí, potom ti určitě největší službu udělá 100% vlněné prádlo.

 

  • Střih je důležitý
    Není nic horšího, než když ti neustále padají kalhoty nebo tě někde táhne tričko. Proto je velmi důležité najít takové prádlo, které ti perfektně sedne, protože zrovna z prádla tohle řešit opravdu nechceš. Nejenom střih, ale také velikost. A v tomto ohledu se můžeš na Kari Traa naprosto spolehnout. Protože jedině ženy mohou vytvořit takové prádlo, které perfektně sedne ženské postavě a ještě zvýrazní její křivky.

 

  • Vzhled, který si zamiluješ
    Je to vlastně docela jednoduché. Pokud si vybereš takovou základní vrstvu, ve které se budeš sama sobě líbit, budeš se cítit dobře. Miluješ jednoduché střihy a nenápadný design? Tmavé barvy nebo raději něco veselého? Tradiční zimní či moderní zajímavé vzory? U Kari Traa najdeš všechno, stačí si jen vybrat!

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *