Vlna je přírodní super vlákno

Vlna je malý zázrak přírody. Materiál, se kterým pracujeme více než 165 let. Dnes neustále přicházíme s novými inovacemi, když posouváme hranice využití vlny. Pokračujeme v pletení vlny bezpečně a způsobem, který zaručuje kvalitu. Vlna je úžasný produkt,který umožnil polární expedice a udržoval Nory v teple po celé generace. Vlna je to, v co věříme – 100% přírodní materiál, který je 100% biologicky rozložitelný.

Dobrá volba pro životní prostředí

Vlna není dobrá jen pro vás, je také dobrou volbou pro životní prostředí. Spolupracujeme s pečlivě vybranými farmáři, kteří se dobře starají jak o zvířata, tak i o půdu. Naše oblečení je navrženo v Norsku a vlastníme naši továrnu. Můžete si být jisti, že pracovní podmínky v naší továrně jsou slušné a že používáme nejmodernější vybavení. Na rozdíl od jakéhokoli syntetického protějšku bude vaše vlna Devold šetrná k přírodě, když ji budete nosit. Vzhledem k přirozeným samočisticím vlastnostem vlny se s ní ušetříte spoustu pracího prášku a energie. 

100% organická vlna

Hledání merino vlny té nejvyšší kvality, která splňuje všechny naše požadavky na udržitelnou výrobu, nás přivedlo do Argentiny. Z patagonské pampy získáváme 100% organickou merino vlnu od pečlivě vybraných farmářů se zdravými ovcemi, které žijí volně na pastvinách, kde nebyly použity žádné pesticidy ani hnojiva. Po celý rok se pasou na nekonečných pláních a hlídá je pouze gaucho – argentinský kovboj.

 Organická merino vlna putuje z Patagonie do naší vlastní továrny v Evropě, kde je zpracována v rukou našich vlastních řemeslníků. Jejich nekompromisní přístup k práci a extrémní zaměření na detail zajišťují, že každý oděv Devold je té nejvyšší kvality. Cesta pokračuje do naší testovací laboratoře v Sunnmøre Alp, kde je naše oblečení testováno, aby vydrželo drsné západonorské klima. Vše ale začíná u našich designérů a produktových vývojářů, kteří neustále posouvají hranice využití vlny. Vytvářejí produkty, které byly vyrobeny tak, aby byly v souladu s přírodou a vydržely její drsnost.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *