Věřte v zítřek. Objevujte dnes.

Příběh značky Bergans of Norway. Příběh, který se začal psát před více než 100 lety, když norský vynálezce O.F. Bergan sestavil zcela novou zádovou konstrukcí batohů, a tím určil podobu dnešních batohů.

 

V roce 1911 asistoval batoh od firmy Bergans dalšímu Norovi, Roaldu Amundsenovi, při dobytí jižního pólu, v roce 1953 Edmundu Hillarymu při prvovýstupu na Mount Everest. Další a další dobrodruzi, horolezci a objevitelé zvučných jmen svěřili své vybavení batohům Bergans.

 

V 21. století se Bergans stal největším norským výrobcem outdoorového oblečení a vybavení s výsadním postavením na norském trhu. Designeři neusnuli na vavřínech ani v oblasti vývoje batohů. V prostředí náročné konkurence se Bergans stále drží na předním místě a patří mezi významné průkopníky nových nosných systémů a výrobce špičkových batohů. Navíc i v době nadnárodních společností zůstává Bergans rodinnou firmou se silným skandinávským zázemím: Bergans je synonymum pro minimalistický design, jasné cíle a orientaci na kvalitní a udržitelné materiály.

 

Norsko, země, v níž každý obyvatel cítí těsné spojení s přírodou a odpovědnost k ní. Tento přístup se odráží i v norské legislativě. Zejména v otázce používání chemikálií při výrobě oděvů i na výrobcích samotných patří Norsko mezi nejpřísnější na světě. Přístupem a řešením získává náskok pěti let před konkurencí.

Bergans považuje za své hlavní zákazníky Nory, a tak jeho výrobky splňují nejstriktnější kritéria z hlediska udržitelnosti. Používání Blue Sign, organických, recyklovaných a recyklovatelných materiálů je pro značku samozřejmostí, pečlivou kontrolu ve výrobě a dodržování férových pracovních podmínek považuje za standard. Neustále hledá nové cesty pro snížení negativního dopadu výroby i přepravy výrobků na životní prostředí. Při přepravě tak eliminuje leteckou a lodní dopravu, jejichž uhlíková stopa je největší, a raději využívá vlakovou přepravu.

 

Moto značky Bergans zní: Jsme odpovědní ve všem, co děláme v průběhu celého životního cyklu produktu jdoucí od návrhu přes výběr materiálu, vlastní výrobu a dopravu, až po prodloužení životnosti výrobku (zejména prostřednictvím zápůjček, oprav) a dalšího použití, přešití na nový výrobek a recyklaci. Základem je vytvoření kvalitního produktu s co maximální životností a možností opravy. Bergans nabízí profesionální opravy téměř celého spektra výrobků (kdy stačí zaslat výrobek nebo jeho fotografii na posouzení odborníkům Bergans). Zjednodušeně: Nekupujte si novou bundu, dokud ji opravdu nepotřebujete. Budete překvapeni, jak dlouho bunda Bergans vydrží.

 

Více se můžete dočíst na www.bergans.com

Bergans of Norway ve spoluprácei s WWF(Světový fond na ochranu přírody) je také spoluzakladatelem iniciativy na záchranu čtyř ročních období tak jak je známe dnes. Více na www.savetheseasons.com

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *