Tip na výlet: italské Piancavallo

Piancavallo je takové město duchů

Je to středisko uprostřed krásných Dolomit ve výšce 1300 m.n.m., kde najdete poloprázdné a zavřené hotely, minimum turistů a klid. Je to ale místo s úžasnými lidmi, skvělou kuchyní, obklopené překrásnými skalami a bukovými lesy a v zimě s liduprázdnými upravenými sjezdovkami. Přesně sem jsme vyrazili lyžovat a běhat. A sem se také určitě nejednou vrátíme.

Cesta z Brna trvala i s povinnými autobusovými pauzami asi 9 hodin. Jeli jsme přes noc, takže ráno jsme už stáli připraveni na lyžích na svahu. Jen dvě odpoledne pokryla údolí a kopce mlha, jinak nás neustále hřály sluneční paprsky. Když bylo takové teplo, tak jsem místo merina nosila geometricky vzorovaný Kari Traa set Lis a podkolenky Fotter tech.

Lyže, bombardino, horká čokoláda, lasagne, všemožné těstoviny. Jako pohádka.

Po lyžování jsme, jak jinak, vyráželi na běžecké výlety. Běh má (ne)jednu úžasnou výhodu. Prozkoumáte místa, kam se plno lidí nedostane. Proběhnete si úžasná údolí, vidíte jižní svahy už bez sněhu, kocháte se pohledem do neskutečných dálek údolí pod vámi. Na sobě máte funkční, krásné oblečení, jako třeba podprsenku Flot Bratričko Kari Traa Kristin, nebo mikinu Kari Traa Kris fleece. Jako v pohádce.

Užívejte si zimu,
Eva Ž.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *