Jak si vybrat perfektní základní vrstvu

Švédská lyžařka Hildur Karlsson má opravdu mnoho zkušeností s oblékáním do chladného počasí. 
A my jsme šťastní, že se s námi o ně podělila a tudíž i my se můžeme podělit s nimi s vámi:).

Základem při výběru vhodné první vrstvy je podle ní typ provozované venkovní aktivity. To je klíčem k tomu, abychom zůstali v teple při každém počasí. Šatník Hildur Karlsson je plný nejrůznějšího oblečení, takže je vždy připravená na vše.

„Miluji měkké a pružné triko Rose z merino vlny, které má v podpaží a po stranách panel slabší látky, který zajišťuje lepší prodyšnost. Rose kolekce je strašně pohodlná a poskytuje úžasnou ventilaci. A to je velmi důležité, když se třeba na svahu zpotíte.“

Když je venku opravdu hodně velká zima, obléká se Hildur do silnější vlněné vrstvy.

Další výhodou vlněného oblečení je to, že je přirozeně antibakterialní a tudíž nás ochrání proti pachu. To se hodí, když chcete jít po lyžování třeba na apres ski party:).

„Mám asi 20 kusů vlněného oblečení,
ale určitě mám mezi nimi své oblíbence, 

které nosím častěji.“

Pro méně chladné dny volí Hildur základní vrstvu z řady Svala.

Svala je unikátní kombinací vlny a technické tkaniny. Syntetická vlákna zajišťují rychlý odvod vlhkosti, takže se necítíte ulepeně, zatímco vlna vás ochrání před prochladnutím.

Karlsson má v zásobě také náhradní vlněnou vrstvu, do které se doma převléká pro chvíle odpočinku.

21 letá lyžařka žije ve Švédsku v Sälenu a většinu zimy tráví v různých lyžařských resortech.

Mimo sezónu se věnuje venkovním aktivitám jako je turistika a cvičení.

 

Podívejte se na její inspirativní Instagram.

 

„Mimo sezónu moc ráda nosím technickou základní vrstvu jako jo Kari Traa Sjølvsagt set.

Rychle odvádí vlhkost a technická vlákna udržují pocit svěžesti při turistice a jiných aktivitách, kdy je důležité cítit se pohodlně.

 

3 tipy od Hildrun pro správný výběr perfektní základní vrstvy:

  1. Kupte si kousek, který odpovídá vašim potřebám/splňuje vaše nároky.
    Přemýšlejte, na jakou aktivitu budete své oblečení potřebovat. Jestliže na intenzivní zimní aktivity jako cross country lyžování, vyberte si základní vrstvu vyrobenou ze směsi technické tkaniny a vlny. Jestliže se věnujete spíše méně náročným zimním aktivitám jako lyžování nebo turistice v chladném počasí, pak byste měli zvolit 100% merino vlnu, která vás udrží v teple.
  2. Vyberte si střih, který vám bude sedět.
    Není nic horšího, než když si musíte pořád vytahovat kalhoty nebo se ujišťovat, zda vám svetr nevylézá nahoru. Vyberte si tedy prádlo, které vám sedí. Miluji ženský a přiléhavý střih základních vrstev Kari Traa, které mají v pase pružnou gumičku. Ta zajistí, aby vám kalhoty neklouzaly dolů. Důležitý je výběr správného modelu a velikosti.
  3. Vyberte si prádlo, ve kterém se cítíte dobře.
    Můj poslední typ je výběr prádla, ve kterém se bude prostě cítit dobře. Miluji rozsvítit zasněžené hory jasnými barvami, ve kterých se cítím pří jízdě na svahu sebevědomě. Je to tak jednoduché – vypadáte skvěle, cítíte se skvěle.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *