Jak se správně obléct při běhání v létě?

Norská móda je dlouholetým partnerem unikátního závodu 7 Pohoří Trail RUN. Jedná se o závod pro všechny aktivní běžce a nadšence. Při běhu se dostanete do míst, kam jste se možná ještě nepodívali! Běží se většinou po lesních cestách a stezkách. Vyzkoušíte si dokonce i tratě fyzických zkoušek Horské služby ČR. V cíli na vás potom čekají atraktivní ceny a bohaté občerstvení. Zní to lákavě? Tak do toho!

 

Jak se správně obléct?

Teplé dny bývají na první pohled jako stvořené k vyběhnutí do přírody či ulic. Sluníčko člověka nabíjí energií a nenechá ho sedět doma. Běhání v teplých jarních a letních dnech má své výhody. Stačí vám pouze několik kousků oblečení. Není nutné vrstvit oblečení tak jako třeba v zimě. Co si tedy na běhání obléct?

 

Vlna i v létě a teplých dnech

Svou roli hraje oblečení, které by mělo být vždy funkční a určeno pro sport. Takovéto svršky mnohem účinněji odvádí pot od těla, zabraňují jeho přehřátí a celkovému kolapsu organismu. Některé ho dokonce i aktivně chladí, jako třeba vlna. Vlna má totiž skvělou schopnost sát pot a tělo při běhu chladit. Dalším benefitem je, že vlna nezapáchá ani když navlhne.

 

První vrstva

Řada Devold Running je určena pro všechny nadšené běžce a běžkyně. Tato řada se vyznačuje oblečením pro trénink a všechny aktivity, kdy vydáte značné množství energie a zapotíte se. Kombinace měkké Merino vlny a Tencel® dala vzniknout přírodnímu materiálu, který vyniká prodyšností a naprosto luxusním odvodem vlhkosti od těla. Vyzkoušejte třeba jemné a prodyšné tričko DevoldŽenám s vybraným vkusem, se poběží lehkostí motýla s barevnou řadou Butterfly od značky Kari Traa.

 

Jaké zvolit kalhoty na běh?

V teplých dnech pány běžce jistě potěší skvělé šortky značky Devold.  Tyto inovativní šortky jsou z 58% merino vlny, jsou tenké, lehké a prodyšné.Pro dámy můžou být vhodnou variantou barevné šortky značky Kari Traa nebo také krátké stylové legíny Kari Traa. V tomto funkčním oblečení zkrátka zazáříte.

 

Jaká bunda se hodí?

Chystáte se vyběhnout v teplém, ale lehce větrném počasí? Ideálně potom s sebou zvolte i lehkou bundu.Dámy zajisté okouzlí v lehounké větrovce Kari Traa . Pánové můžou vyzkoušet běžeckou vestu z řady Devold Running nebo ultralehkou softshelovou bundu Bergans .

 

Běžecká obuv

Váš běh bude snadnější a příjemnější, když správně zvolíte běžeckou obuv. Boty norské značky Alfa jsou jedničkou na trhu. Dlouholetá historie, inovace a tradice, dokazuje, že jsou boty Alfa tím správně zvoleným běžeckým vybavením. Pro dámy i pány jsou vhodné běžecké boty Alfa Ramble. 

 

Při každém běhu nezapomínejte na hydrataci. Pijte dostatečné množství vody, nebo iontových nápojů.Používejte také sluneční brýle a opalovací krém s UV faktorem.

Pro více informací o oblečení navštivte e-shop  Norské módy.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *