Produkce vlny značky Kari Traa

Když si zakoupíte produkty z Merino vlny od Kari Traa, můžete si být vždy jisti, že se s ovcemi ze kterých získáváme vlnu, zachází dobře. Sama zakladatelka značky Kari, vyrostla na farmě s ovcemi a chová velkou lásku ke zvířatům. Její láska je tak silná, že se dokonce v roce 2016 ujala péče o dvě jehňata. Starala se o ně u sebe doma ve Vossu a dávala jim pít z lahve dokud si nevystačili sami.

Jinými slovy, je pro nás zkrátka samozřejmostí starat se o dobré životní podmínky zvířat – včetně ovcí, od kterých získáváme vlnu.

Proč používáme vlnu Merino?

Abychom získali ty nejměkčí a nejkvalitnější vlněné produkty, používáme vlnu z ovcí Merino z Nového Zélandu a Austrálie.Důvod, proč nepoužíváme vlnu z norských ovcí,je ten, že norská vlna je silnější a mohli by jste na pokožce pocítit svědění. Je za tím tloušťka vláken vlny, která určuje, zda vlna na těle škrábe nebo ne. To se měří v mikronech a ,,práh svědění,, vlny je 27 mikronů.

Standardní norská vlna má tloušťku kolem 28 mikronů a více.Díky tomu je norská vlna velmi odolná a vyhledávaná jako látka na nábytek a koberce. V celém našem sortimentu vlněného prádla proto používáme vlnu merino, která má v rozsahu 17,5-20,5 mikronů. I proto jsou oděvy Kari Traa na pokožce hedvábně hladké.

Mulesing free

Ovce merino mají záhyby kolem řitního otvoru, kde se daří kožním larvám a mohou u ovcí způsobovat onemocnění a infekce. Aby se zabránilo přenosu infekcí, v některých zemích se kožní záhyby na ovcích odřezávají. Tento zákrok se často provádí bez narkózy, což je pro ovce velmi bolestivé. Tento postup se nazývá mulesing a je to něco, od čeho se silně distancujeme. Můžete si být jisti, že vlna od značky Kari Traa je vždy bez mulesingu. Zajišťujeme to tím, že obchodujeme pouze s farmami, které prošly nejpřísnějšími mezinárodními kontrolami. 

Certifikát kvality

Nestačí jen zajistit, aby dodavatelé, se kterými obchodujeme, produkovali vlnu bez mulesingu. Musíme také zajistit, aby byla veškerá zásilka sledovatelná. Tímto způsobem zajistíme, že vlna, která nám je zasílána, skutečně pochází od certifikovaných dodavatelů, od kterých jsme ji objednali.

 

Oblečení značky KariTraa seženete na www.karitraa.cz

 

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *