Proč si obléknout vlnu v zimě a už ji nesundat

Vlna je zázračný přírodní a hřejivý materiál do zimy.

Pánský celorozepínací Merino svetr Hafjell a dámské vlněné triko Hygge se zipem We Norwegians

Zima je pro lidský organismus nejnáročnějším obdobím v roce. Člověk není vybaven do drsné přírody, ani proti častému střídání počasí tak, jako zvířata. Ale příroda nám dala materiál, který nás zdokonalí – vlnu, Merino. Skutečně čistý, udržitelný, dokonalý materiál z přírody. Není za potřebí nic dalšího. Vlna nás zahřeje za každého počasí, ať už jsme v zimě venku z jakéhokoli důvodu nebo jsme zimomřiví. Nenajdeme nic hřejivějšího pro naše tělo než vlnu.

Zdravá pokožka v zimě bez alergenů

Merino vlna je prospěšná i pro osoby trpící kožními onemocněními. Zima je pro pokožku velmi náročná, protože bojuje s chladem a mrazem. Musíme se více oblékat a syntetickými materiály a barvivy pokožka trpí. Řešením je Merino vlna – ten nejlepší, nejčistší materiál z přírody. Vlna dokáže absorbovat a uvolňovat dvakrát více vlhkosti než bavlna a 30krát více než polyester. Díky tomu stabilizuje vlhkost a teplotu mezi látkou a pokožkou. Merino vlna působí jako druhá kůže pro lidi, jejichž „první“ kůže je příliš suchá a citlivá. Dle nové vědecké studie vlna není alergen a nezpůsobuje alergii

 

Největší specialisté na zpracování vlny jsou Norové. Ti říkají:

Proč nosit výrobky z ropy, když nám příroda ukazuje, co je nejlepší pro zvířata, co je chrání před rozmary počasí? Nejlepším příkladem je ovečka. Ta má jeden oblek na celý rok.

Přírodní materiál, který nezapáchá, nehoří – nejšetrnější k přírodě

Dámský Merino svetr Peace Dale of Norway

Vlna zajišťuje zdravé mikroklima pro kůži, je antibakteriální, samočistící a tím je odolná vůči zápachu na rozdíl od syntetických materiálů. Dále se liší od syntetiky tím, že je schopná odolat vysokým teplotám a je vhodná k posezení u ohně. Vlnu nemusíte prát tak často, jako ostatní materiály, což z ní dělá přirozenou volbu pro výlety, kde se nechcete zabývat pravidelným praním oblečení. Šetříme tím i elektrickou energii a vodu, protože nevyžaduje časté praní. Po použití stačí nechat vyvětrat. I péče o vlnu je přírodní. Musíme ji prát v prostředku, který je šetrný k vlně, ekologický. Přírodní prací prostředky BIO WASH s lanolínem jsou vyrobené ze 100 % přírodních mýdlových ořechů. Samotná výroba vlny je ekologická, vyžaduje méně vody.

Vlna hřeje i když je mokrá

Zima v Čechách už není jen mrazivá. Dost často prší, jsou mlhy a velká vlhkost vzduchu. Potýkáme se stále více s častými změnami počasí.  Pokud se nestihnete rychle obléct a zmoknete, produkty z vlny vás zahřejí, protože vlna jako jediná umí zvýšit teplotu, když je mokrá. Tak a teď víme proč ovečka lehce přežije déšť a sníh v zimním období. 

Chlad doma, na chalupě či v kanceláři?

Přesuňme se z přírody dovnitř. Vlna a Merino není pouze pro milovníky outdoorových sportů. Dnes se potýkáme se zhoršenou energetickou situací z mnoha důvodů. Díky tomu spoří nejen domácnosti, ale i firmy a dost často spoří právě na topení. Již jsme zmínili hřejivé vlastnosti vlny. Pokud se obléknete do teplých svetrů, vezmete si Merino termoprádlo a jiné produkty, pocítíte to na svém těle, i když budete jen sedět při práci, doma nebo na chalupě ve volném čase. Vlněné produkty výrazně zvýší váš tepelný komfort! 

Do bílé stopy, na zimní přespání nebo jiné zimní radovánky

Vlna je zkrátka „Must Have“ materiál pro všechny zimní sportovce. Při pohybu je dost teplo, pak zastavíte a najednou se do těla vkrádá chlad. Slunce má na horách a sněhu taky velkou sílu. A zase ta vlna! Je zkrátka perfektní! Vlna absorbuje UV záření a poskytuje vám tak přirozenou ochranu před škodlivým zářením. Merino a vlněných produktů máme v Norské módě dostatek, a tak se můžete parádně vybavit základní, střední i ochrannou vrstvou oblečení. Vrstvení je velmi důležité pro udržení tepelného komfortu při střídání pohybu a klidu

Kdo by neměl rád pohodlí?

Merino je měkké na dotek, takže neškrábe a nekouše. Termoprádlo z merino vlny dává člověku pocit, že na sobě nic nemá, a přitom se cítí stále komfortně. Vlněné svetry jsou dnes velmi kvalitní a udržitelné, velmi lehké, jestli silné nebo slabší. Ať už budete kdekoli, s vlnou na svém těle budete mít pocit, že jste stále zachumlaní v peřince. Opravdu, tak pohodlný a jemný materiál poznáte jen na vlastní kůži!

Vlněná elegance z Norska pro ženy

Vlna a Merino vlna není jen o funkčnosti a zdraví, ale je také o kráse. Proč bychom se měly oblékat do ropy, když vlněné, přírodní  oblečení je skutečně krásné a přizpůsobí se jakékoli postavě? Udělá z žen královny jakékoli sportovní aktivity a všechny ženy si naleznou svou barvu, svůj střih, svůj styl. Je to móda pro ženy, které se chtějí cítit krásně a být krásné, i když jsou vystavené náročné aktivitě nebo drsnému počasí.

Dale of Norway, We Norwegians, Devold, Kari Traa, Bergans of Norway – toto jsou značky které dovážíme pro vás. Některé jsou tu už více než 100 let!  Norově vědí, co si oblékat do jakéhokoli počasí, norská kvalita je cítit a vidět na každém kousku oblečení. Vyberte si to nejlepší na eshopu Norské módy nebo přijďte vyzkoušet na naše prodejny.

One comment

Merino vlna je pro toulky v přírodě vždy mojí 1. a často i jedinou volbou. Přesně, jak se píše v článku – vydrží dlouho bez zápachu, na vícedenní tůry naprosto ideální! Merino jsem vyzkoušela také při 3 týdenní cestě na Kubě a nezklamalo! Při propocení rychle uschne a příjemně chladí.
Zkrátka – vlny není nikdy dost 🙂
Díky za článek!

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *