Proč oblékat vlněné oblečení Devold?

Moc dobře to znáte: Jste prokřehlí, rychle se tedy obléknete, ale až po delší chvíli ucítíte teplo. S vlnou je to jiné. Oblečeni ve vlně cítíte hřejivé teplo okamžitě. Je to způsobeno strukturou jednotlivých vláken. Mezi vlákny jsou totiž drobné vzduchové kapsy, které dokonale izolují a v případě potřeby udržují pocit tepla.

Další jedinečné vlastnosti ovčí vlny

  • FUNGUJE ZA VŠECH TEPLOT
    Představte si ovci, která svou vlnu nosí celý rok, ať při teplotách hluboko pod nulou či v teplých letních dnech. Žádný problém. Vzduchové kapsy dokážou odvést i teplo – umožňují tak regulovat teplotu. Vlna se okamžitě přizpůsobí tělesně teplotě, nedochází tak k nadměrnému pocení, či pocitu chladu. Díky těmto jedinečným vlastnostem je v oblečení z ovčí vlny přes zimu příjemně teplo a ani přes léto se v něm nezpotíte, protože Vám pomůže udržovat stálou tělesnou teplotu.
  • JE PEVNÁ
    Vědci dokázali, že vlákno ovčí vlny vydrželo až dvacet tisíc ohybů, ale hedvábí se láme po 1800 a umělé hedvábí dokonce po 75 ohybech. 
  • ODOLÁVÁ VYSOKÝM TEPLOTÁM
    Voda a protein obsažený v každém vláknu dodávají vlně přírodní ohnivzdornost. Vlna hoří při daleko vyšších teplotách než jiná přírodní vlákna. (Nebudete mít po pádu popálená kolena či lokty.) 
  • VÝBORNĚ POHLCUJE VLHKOST
    Ovčí vlna je schopná pohltit až 30 % vody v poměru ke své hmotnosti, bavlna má tuto schopnost osmiprocentní a syntetická vlákna pětiprocentní. Přitom vlna zůstává na dotyk suchá a vlhkosti se snadno zbaví, jakmile okolní prostředí přestane být vlhké. Pórovitá a propustná vlna absorbuje pot a zbavuje se jej odpařováním, takže v zimě člověk pod vlněnou tkaninou méně cítí chlad. V létě naopak odpařování vytváří na pokožce příjemný chladivý pocit. 
  • JE PŘÍJEMNĚ PRUŽNÁ
    Ovčí vlas si i po stříhání, praní a pletení zachovává svoji typickou vlastnost, kterou je schopnost dynamicky se smršťovat a roztahovat vlivem teploty okolí. 
  • ODOLÁVÁ ZÁPACHŮM
    Výrobky z ovčí vlny obsahují
    lanolin – vlnotuk (cca 0,1 %), který obaluje každý vlas. Chrání ho tak před znečištěním bakteriemi a jinými mikroorganismy, čímž se výrazně podílí na jeho regeneraci označované často jako samočisticí efekt vlny. Tudíž kde nejsou bakterie, není zápachu. Lanolin zároveň snižuje křehkost a lámavost vlasu vlny. Lanolin má uklidňující účinky na pokožku, zjemňuje ji a působí protizánětlivě. Lanolin účinkuje i přes pokožku, a tak snižuje revmatické bolesti, uklidňuje celé tělo. 
  • VHODNÁ PRO ALERGIKY
    Vlna je antistatická
    . Její nízká prašnost, přítomný lanolin a schopnost odvádět vlhkost z oblečení jsou nevhodným prostředím pro roztoče, kteří jsou svými exkrementy a odumřelými částmi těl původci různých alergií. Proto jsou oděvy a ostatní produkty z ovčí vlny velmi vhodné pro alergiky.

Proč vybrat právě Devold?

Zpracování vlny se Devold věnuje od roku 1853. Za tu dobu se stal světovou jedničkou a lídrem trhu s vlněným oblečením. Devold si vlnu sám zpracovává a výrobní závody se nachází výhradně v Evropě. Jako jediný výrobce celý proces produkce vlny kontroluje, a to od střihu ovcí, přes předení příze, až po tkaní pletenin a šití finálního výrobku. Nepoužívá tedy recyklovanou vlnu, vlnu z nekvalitních chovů a lokalit. Nenajdete výrobek Devold, který by obsahoval obroušená vlákna či hrubou vlnu vydávanou za jemnou či podobnou vlnu nejasného původu.

Devold je 100% kvalitní vlna z ověřitelných zdrojů z partnerských farem Devold.

Devold má více než 160letou tradici a ví tak nejlépe, co dělá!

Devold oblékne všechny členy rodiny či výpravy doslova od hlavy až k patě na všechny volnočasové a outdoorové aktivity. Devold nabízí dětské oblečení od velikosti 56, včetně doplňků. Pro teplejší měsíce je ideální kolekce lehkého oblečení z jemné vlny merino Breeze od ultra tenké kolekce Breeze. Pro potivé aktivity, jakými jsou běh či cyklistika, Devold připravil řadu Running. Turisté si oblíbili oblečení řady Hiking, uzpůsobené nošení batohu. Jedinečná technická řešení jsou perlou v nabídce Devold. Dvouvrstvé oblečení řady Duo Active ocení milovníci zimních sportů a řada Expedition vás zahřeje i v největších mrazech. Přiznivci tradičních vzorů jsou nadšeni z řad Signature a fanouškům inovací vyrazí dech oboustranné prádlo Tuvegga.

Vedle široké nabídky funkčního prádla pro všechny outdoorové aktivity nabízí i tolik oblíbené svetry. Lehké zateplovací mikiny Egga potěší všechny aktivní sportovce, zatímco lifestylová Nibba zahřeje ve městě. Pomyslnými drtiči mrazů jsou vlněné bundy Thermo a vlněná bunda Tinden, ekvivalent péřovky. Devold jako jediný na světě umí i větruvzdornou a výborně prodyšnou ochrannou bundu. Samozřejmostí jsou též ponožky, rukavice a pokrývky hlavy všeho druhu.

Kam dál? Přečtěte si článek o konceptu Sheep To Shop – strategii pro kvalitu.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *