Přes 2 700 vystavovatelů z 50 zemí

Na počátku února se pozornost všech zájemců o sportovní vybavení a oblečení upírá do německého Mnichova. Na největším oborovém veletrhu byly na ploše 180 000 m² tento týden představeny novinky pro příští zimu. Jaké tedy jsou novinky našich oblíbených značek?

Bergans of Norway

Novinkou číslo jedna je řada Rabot 365 plná vysoce technického a odolného turistického oblečení, které vám umožní strávit pobyt a pohyb přírodu celoročně, bez ohledu na povětrnostní podmínky. Technické materiály vás spolehlivě ochrání před nepřízní počasí a přírodní materiály (peří, vlna Merino) udrží v teple. Ocenění ISPO Award udělené odbornou porotou veletrhu kalhotám Rabot 365 Hybrid Pants dokládá, že jde o opravdu špičkové produkty. S Rabot 365 na počasí nezáleží.

Lyžařské oblečení řad Stranda a Ski přichází s novými střihy a barevnými variacemi, díky kterým budete na svahu nepřehlédnutelní. Barvami hýří i ucelená řada oblečení a batohů pro děti a juniory. Méně výrazně, avšak stále líbivě se vybarvila i městská řada Oslo přinášející maximální kvalitu a preciznost outdooru do lifestyle oblečení.

Používání ekologických (recyklovaných a recyklovatelných) materiálů je v outdoorovém odvětví v současnosti samozřejmostí. Bergans of Norway je v ekologickém přístupu na absolutní špičce. Ekologicky šetrné jsou vedle materiálů všech produktů též výrobní procesy na každém kroku výroby celých řad. Přitom se neustupuje od náročných parametrů odolnosti a trvanlivosti výrobků.

Devold of Norway

Po loňském úspěchu z pohledu odborníků a ohlasu zákazníků Devold představil opět oboustranné funkční prádlo – Tusna Sport Air. Stejně jako Tuvegga Sport Air (vítěz ISPO Award 2018) se toto prádlo díky důmyslně umístěným panelům z rozdílných úpletů Merino vlny snadno přizpůsobí různým formám zátěže nebo měnícím se teplotám v okolním prostředí. Určené výhradně pro ženy oslovuje vedle funkčnosti nápaditým designem.

Krásné barvy pronikly do všech kolekcí funkčního prádla Devold už v minulých sezónách. S příští zimou se můžete těšit na barevné variace v nabízených technických izolačních vrstvách Tinden Spacer či Egga. Avšak nejvíce si designéři s barvami vyhráli v kolekci svetrů. Modely Nansen, Svalbard, Nordsjo či Slogen tak budou ještě atraktivnější.

Inovativní materiály a modely posledních zimních kolekcí – vlněná svrchní bunda Trollkyrkja a vlněná technická izolační vrstva Tinden Spacer – přijdou příští zimu v jedinečné kombinaci. Trollkyrkja Insulated Coat je vlněný větru a voděodolný kabát plně zateplený skvěle izolujícím úpletem řady Tinden Spacer.

Jedinečný přístup ke kontrole výroby vlněného oblečení sledující cestu vlny od ovce přes jednotlivé fáze zpracování až k finálnímu výrobku (koncept Sheep To Shop) dává každému kusu oblečení Devold jednoznačně nejvyšší možnou kvalitu. Uživatel má jistotu, že používá nejlepší vlněné oblečení s maximální funkčností, trvanlivostí a užitnou hodnotou. Kvalita je Devold jasnou prioritou.

Kari Traa

Kari Traa se připravila na příští zimu v duchu návratu k přírodě. Novou kolekcí rezonují přírodní tóny i materiály, a to tradičně především v segmentu základních vrstev. Snahou návrhářů bylo zejména to, aby ženy mohly rovnou z práce vyrazit do přírody nebo na trénink a nemusely s sebou nosit další zavazadlo plné oblečení. Vedle stále oblíbených variant sortimentu tomuto trendu odpovídají i nové modely jako je řada Maske, v níž budete elegantní v kanceláři stejně jako na výletě.

Alfa

Tradice, vysoká kvalita a inovativní přístup právem řadí obuv Alfa na špičku v trekové obuvi. Příští zimu tak budete moci vyrazit na túru či expedici v botách s bezúdržbovým svrchním materiálem Alfa-Air. Pro kratší výlety zimní krajinou a toulky městem určitě oceníte zateplené boty vybavené špičkovou podrážkou Vibram Arctic Grip se zvýšenou přilnavostí na kluzkém a zledovatělém povrchu.

RaidLight

Francouzský výrobce specializující se na vybavení pro dálkové běhy si pro vás na zimu 2019/20 připravil zimní verzi svého top modelu bot. Boty Revolutiv Protect disponují vnitřním návlekem, který zabrání nečistotám dostat se do boty. Zimní trénink bude ještě intenzivnější.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *