Growers Cup

LAHODNÁ ČERSTVÁ KÁVA VYJÍMEČNÉ KVALITY

Káva je ve své podstatě „nápoj všech lidí“. Připravují si ji a vychutnávají miliony lidí na celém světě a je zdrojem energie na celý den. To samé platí pro čaj. Většina z nás si své ráno nedokáže představit bez lahodného šálku kávy nebo čaje.

Máte také rádi dobrou kávu nebo čaj a rádi byste si ji vychutnali kdekoliv a kdykoliv?

Dánská firma Grower’s cup přichází se zajímavým a neotřelým řešením. Grower’s Cup nabízí speciálně provedený sáček kávy nebo čaje, který umožní přípravu jednoduše a v podstatě kdekoliv. Potřebujete pouze horkou vodu a šálek nebo nádobu, do kterého si připravenou kávu nalijete.

Prostý nápad, ale skvěle připravená káva

 

Nepotřebujete žádný další přístroj, vše se děje jen pomocí speciálního patentovaného balení této kávy. Za pár minut Vám balení Grower´s cup připraví 300 nebo 400 ml opravdu lahodné kávy nebo čaje s jasným původem. Nyní se na cestách nemusíte spokojit s instantní kávou, čajem. Vychutnejte si šálek opravdu lahodné kávy nebo čaje kdykoli a kdekoli.

Coffeebrewer je v podstatě něco mezi překapávačem a kávovou konvičkou zvanou French Press. Uvnitř papírového polyetylénem potaženého sáčku o něco málo menší velikosti než je papír A5 a tloušťky zhruba 1 cm se nachází „kapsa“, resp. filtr až s 20 gramy čerstvě umleté kávy. Čerstvě je myšleno samozřejmě v okamžiku výroby. Příprava je jednoduchá. Sáček na naznačeném místě rozevřeme a vlijeme dovnitř zhruba půl litru horké vody. Necháme 5 až 8 minut spařit (slabší nebo silnější káva) a po rozevření otvoru v naznačeném místě naléváme hotovou kávu.

Tvar a provedení sáčku umožňují ideální průběh extrakce a filtr, který oddělí spařenou kávu od sedliny, je vyroben tak, aby se zachovaly veškeré její přírodní esenciální oleje a chutě. Pro snazší manipulaci se sáčkem a nalévání nabízí výrobce plastový držák s madlem, do kterého se sáček bezpečně posadí.

 

 

Kávové speciality

Etiopie
Etiopie je nejstarší země původu a je rodištěm kávy. Přírodní kávy z Gerdeja Forest jsou známé svým ovocným charakterem. Téměř jako květinové vůně s jemnou ovocnou příchutí. Má jemnou a příjemnou kyselost a krémovou dochuť na konci.

Farma: Gerdaja Forest, Lekempti. Káva: 100% arabica z Etiopie, organická Fairtrade certifikovaná FLO id. 897, nepraná, sušená.
Nadmořská výška: 1800 m.

 

Honduras
Cocafcal se nachází v západní části Hondurasu v ochranném pásmu národního parku Celaque. Káva má lehké, živé a ovocné nuance, které jsou v dokonalé rovnováze s příjemnou dochutí sladké čokolády.

Farma: Cooperative Cocofcal. Káva: 100% arabica z Hondurasu, organická Fairtrade certifikovaná FLO id. 19080, praná.
Nadmořská výška: 1200-1500 m.

 

Guatemala
La Esperancita je malé družstvo pouze s 44 členy. 15 z nich jsou ženy. O něco tmavší střední pražení dává této kávě výraznou a bohatou chuť. Dobrá káva s chutí sladkého karamelu, hořké čokolády s nádechem vanilky a mandlí.

Farma: Cooperative Esperansita. Káva: 100% arabica z Guatemaly, organická Fairtrade certifikovaná FLO id. 21331, praná.
Nadmořská výška: 800 m.

 

Čajové speciality

Zelený čaj
Ochucený zelený čaj s příchutí máty.
Nalijte 400 ml 100 °C horké vody a nechte louhovat 3-4  min. / Nalejte 400 ml 100 °C vriacej vody a nechajte vyluhovať 3-4 min.

Více zde…

 

 

Bylinný čaj
Bylinný čaj se zázvorem, citronovou trávnou a skořicí.
Nalijte 400 ml 100 °C horké vody a nechte louhovat 4-6 min. / Nalejte 400 ml 100 °C vriacej vody a nechajte vyluhovať 4-6 min.

Více zde…

 

 

 

Lahodný rakytník
Ochucená směs rooibos čaje a kousky ovoce s chutí rakytníku řešetlákového.
Nalijte 400 ml 100 °C horké vody a nechte louhovat 4-6 min. / Nalejte 400 ml 100 °C vriacej vody a nechajte vyluhovať 4-6 min.

Více zde…

 

 

 


E-shop Growers Cup – lahodná káva a čaj na cesty