Polévku snadno a rychle aneb děti česnečku milují

Nejeden rodič si na cestě přírodou nebo při kempování klade otázku: „Co teď uvařím dětem, aby měli do žaludku něco teplého?“ Jeden tip, při kterém se praštíte do čela a řeknete: „A jóóó´!“, je zde.

Jako dítě jsem ji zbožňoval, jako studentovi nabídla levnou a rychlou alternativu restauraci a jako rodiči natahuje pomocnou ruku při toulkách outdoorem. Ano, je to česnečka. Jednodušší uvařit je snad jen instantní jídlo a čaj.

Česnek na česnečku

Co budete potřebovat? V manuálu pro výstavy koček je jako první bod napsáno: …na výstavu s sebou vezmeme kočku… Tedy budete potřebovat česnek. Aby měla polévka chuť, vezměte jednu kostku bujónu a pokud jste fajnšmekři, tak „demi glace“. Aby to byla polévka, budete potřebovat přiměřeně vody.

 

Zda koupíte či vyvaříte kuřecí, zeleninový nebo hovězí, to je jen a jen na vás a vaší chuti. Rozhodně ale jako další ingredience, pokud to má být i jídlo, jsou jedno až dvě vejce, jeden až dva krajíce chleba a trochu oleje.

A pak už začne ta sranda

Do litrového hrnce Jetboil, pro tento případ MiniMo s regulátorem tlaku plynu, je doporučeno, kvůli bezpečnosti, nalít půl litru. Pro dvě děti to tedy stačí. Do vody vhodíte bujon a uděláte vývar. Když voda začne vřít, rozklepnete do ní vejce. A je to. Tedy až na…

 

Děti horké nerady a tak odstavíte z hořáku hrnec, v němž pomalu polévka vychladne na přijatelnou teplotu, a posadíte pánvičku. Nezapomeňte na spodní kryt a pokličku. Předejdete popálení a díky neoprenovému obalu udržíte polévku déle teplou.

To nejlepší na konec

Poté rozehřejete trochu oleje a nasypete na kostičky nakrájený chléb. Stejně dobře nakonec poslouží prakticky jakékoliv pečivo. Tím vzniknou výborné krutony, které mají děti snad ještě raději, než samotnou polévku.

Nakonec stačí servírovat, děti se o zbytek postarají sami.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *