Norská móda obléká moderátory seriálu Bedekr na cestách po světě

Také jste fanoušky poutavého českého seriálu o cestování, Bedekr? Norská móda ano. Oblékáme přeci dobrodruhy, cestovatele, polárníky, takže sponzorovat seriál Bedekr a obléknout akční moderátory seriálu do vlněného oblečení bylo jasnou volbou. Na našem blogu se dovídáte o spoustě úžasných vlastnostech Merina a vlny. Pro cestování je nejlepší z nich to, že reguluje tělesnou teplotu a nezasmrádne. Vlna je skvělý materiál do zimy i do horka a navíc zabere jen minimální místo v kufru. V osmé řadě seriálu se vydáváme společně s Martinem Písaříkem a Ivanou Jirešovou na cestu Chorvatskem.  Procestujeme s nimi perly středomoří, objevíme kolosální antické památky a divokou přírodu vnitrozemí. Pojďme se podívat, jaké módní a především luxusní, funkční oblečení moderátoři oblékli, aby se na cestách cítili komfortně a báječně.

Díl první: Historické a kulturní město Dubrovník

Vnímáte, jak na vás v tomto dílu dýchá historie a majestát chorvatské architektury? Proč se necítit skvěle v tomto překrásném městě v dokonale přírodním a luxusním oblečení od We Norwegians? Ivana v krémových barvách kašmírové vesty Kvitholmen a trička Hygge , dokonale ladí s okolním městem a je jí příjemně po celý den, protože je oděna v nejjemnějším Merinu a kašmíru. Martin Ivanu skvěle doplňuje a má na sobě rovněž přírodní barvy a stejné přírodní materiály, jako Ivana. Historie, příroda, luxus. Tak hurá za objevováním kultury, dobrého jídla a pití. Před nepřízní počasí Ivana doporučuje výraznou, designovou a vysoce funkční parku od Kari Traa a Martin se cítí dokonale v teple a pohodlí v Merino bundě od We Norwegians.

Díl druhý: Město Zadar s moderní tváří

Město Zadar leží u moře, tak se tu mnohdy setkáme s chladným větrem. Martin s Ivanou zde byli v září a v tomto období zde ještě bývá vedro. Oblékají proto jemné Merino oblečení We Norwegians. Ivana má na sobě luxusní šaty, Eng Long, We Norwegians, z nejjemnějšího Merina s příměsí eukalyptového vlákna, takže jsou příjemné a mají chladivý efekt v horkých dnech. Martin obléká jemné tričko ze stejného materiálu, Marstein od We Norwegians a když je chladněji, oblékne další vrstvu, tričko Ski od We Norwegians, které zahřeje a je hedvábně jemné. 

Díl třetí: Kornati na modré hladině Jadranu

Jsme u moře a k tomu patří oblečení od We Norwegians, které je stvořené pro milovníky vodních sportů. V horkých dnech jemně ochladí, chrání před UV zářením a když navlhne od mořských vln, stále na těle hřeje. Člověk tak má pořád výborný pocit. Ivana tentokrát zvolila kalhoty a mikinu Tind od We Norwegians, ze 100% Merina, která na těle volně splývá a vytváří pocit dokonalého pohodlí. Martin má “navy” tričko, Hegghol od We Norwegians, z norské letní kolekce, inspirované Itálií a tzv.” Bretaňským proužkem”.

Díl čtvrtý: Gastronomická i kulturní perla Istrie

Na západním poloostrově, Istrii, najdete skutečné skvosty. Kulturní i gastronomické. Je to poloostrov rozmanitý. K obdivování antických památek, kdy mnohdy zajdete i do chladného podzemí, se hodí svetrové šaty ze 100% Merino vlny, Geilo, od norské značky Dale of Norway. Jsou krásné, udrží vás v teple a zároveň jsou tak luxusní, že s nimi klidně zajdete do divadla, muzea nebo do honosné restaurace. Muži se při horské i městské turistice budou cítit volně a příjemně v košili Tovdal od norské značky Bergans. Martin by mohl vyprávět. Opravdovou nádheru prožila Ivana oděna v luxusním norském kardiganu z jemné Merino příze.

Díl pátý: Šibenik, město v srdci středomoří

Chorvatsko je neuvěřitelně bohaté na historické památky a než je všechny proběhnete, budete potřebovat spoustu fyzických sil a kvalitní oblečení, které vás celé dny náročného chození, udrží v komfortu. Ivana doporučuje Merino šaty v námořnickém stylu, Seilbakken od We Norwegians. Jsme na středomořském poloostrově, takže námořnický proužek přijde vhod. Šaty rovného střihu jsou ležérní a velmi praktické v horkých dnech. V příjemném komfortu udrží muže námořnické Merino polotričko od We Norwegians, které obléká Martin. Ivana zvládla památkový “maraton” díky skvělým sandálům od značky Kari Traa a Martinovi skvěle padly Oslo kraťasy od Bergansu

Díl šestý: Diokleciánovo město Split

Jsme opět ve městě, které dýchá bohatou historií. Je spjato s římským císařem Diokleciánem a bude vás opět čekat putování po antických památkách. Martin s Ivanou opět zvolili úžasně jemné oblečení od We Norwegians. Martin si v tomto dílu oblíbil neuvěřitelně lehké Merino tričko Marstein, v námořnickém stylu inspirovaným Itálií. Je příjemné na pokožce a hodí se zkrátka k objevování antických památek, stejně jako na plachetnici. Ivana obléká všestranný lehký svetřík Eigeroy. Skutečnou jemnost materiálu poznáte, až když jej obléknete. Když je večer chladno, tak zahřeje a je úžasný, pokud je venkovní teplota nevyrovnaná. Díky jemnému Merinu v něm snesete i vysoké teploty. Je to výborný technický svetr ve svěžích barvách s dlouhou životností. Jemné Merino šortky We Norwegians zachytí i jemný větřík a tak jsou naprosto dokonalé do letních dnů, protože se v nich nezpotíte. Martin také vyzkoušel Merino šortky We Norwegians a na cestování v létě jsou naprostou jedničkou. Styl a ochranu před sluncem dotváří pěkná Bula kšiltovka. Od kultury rovnou na via ferratu? Proč ne v luxusním i funkčním oblečení z Norska.

Díl sedmý: Horské hřebeny i vinná réva ostrova Korčula

Ani při objevování tohoto nádherného a rozmanitého ostrova, kde jsou města lemována horskými štíty, nepřišlo zkrátka prověřené a oblíbené Merino oblečení od We Norwegians, funkční, odolné a pohodlné šortky, Bergans Utne a sportovní sukně Molster od Kari Traa. Ve městě, v přírodě nebo na lodi, Norská móda nezklame. Vyzkoušejte Merino trička Seilbakken od We Norwegians.

Díl osmý: Záliv Kvarner a sever Chorvatska

Vítejte v evropském městě kultury, plném festivalů, kulturních akcí, karnevalů a jak jinak, než římských památek. Jde o přístav a tak Ivana s Martinem opět volí Merino navy oblečení, We Norwegians. Dámské Merino šortky  a Merino trička jsou již  první volbou pro turistiku všeho druhu a Martina si tentokrát opět získaly kraťasy od Bergans. V dokonale pohodlném oblečení se vydávají vstříc městskému životu, získávat kulturní a gastro zážitky.

Díl devátý: Lika - Karlovac a Plitvická jezera

Je pozdní podzim a Martin s Ivanou prozkoumávají chorvatské vnitrozemí, které je turisty často opomíjeno. Počasí je zde také drsnější a je třeba se při obléci. Ivana volí svou oblíbenou značku funkčního oblečení pro ženy, Kari Traa. Na sobě má slušivou lifestylovou čepici, Kari Traa Rothe. Výjimečnou, designovou mikinu, Kari Traa Sanne a voděodolnou, sportovní bundu Kari Traa Voss Anorak. Martin zůstal u Merina a obléká hřejivý, lehký svetr od We Norwegians, Gullholmen a svou oblíbenou nepromokavou bundu, Bergans Nordmarka.     

Díl desátý: Slavonie opředená mýty a legendami

V tomto dílu se opět hodně cestuje po krásné oblasti Chorvatska, obilnici země. Je tu hodně zeleno a Ivana s Martinem se vydají z měst do místní divočiny a přírodní rezervace. Nabízí se tedy uvolněné oblečení, ve kterém se nebudeme stydět vejít z “divočiny” do luxusní restaurace. Ivana tentokrát volí outdoorové kalhoty ze softshellu, Bergans Cecilie. Perfektně sednou, ochrání před deštěm a odolají kdejakému oděru. K nim uvolněný Merino svetřík, Gullholmen, We Norwegians a výletu nestojí nic v cestě. Martin na cestu do přírody zvolil Merino tričko Foss, We Norwegians. Merino si velmi oblíbil, už jen proto, že je tak příjemné na pokožce.

Díl jedenáctý: Lázeňská střediska středního Chorvatska

Střední Chorvatsko je stejně tak honosné, jako divoké. I v tomto dílu se plynule přechází z krásných měst a luxusních rezidencí do divočiny, k táboráku a na řeky zvané “mezimoří”. Vlněné Merino oblečení je pořád důležité. Martin má na sobě outdoorový Bergans outfit: kraťasy Nordmarka jsou ultra pohodlné, do buše jako stvořené, Merino tričko s outdoorovým motivem je tentokrát jasnou volbou. Ivana si zvolila šaty vhodné do přírody, z recyklované bavlny, Bergans Oslo. Šaty jsou skvělou volbou pro přesouvání z přírody do města a zase zpátky. Vypadají ležérně, skvěle padnou.

Díl dvanáctý: Adventní Záhřeb

Adventní hlavní město je zlatým hřebíčkem chorvatského cestovního prožitku. Je zima a to chce pořádné vlněné svetry! Ivana si vybrala krásný, luxusní vlněný svetr Peace od tradičního výrobce norských svetrů, Dale of Norway. Peace je krásný svetr, bohatě zdobený norským vzorem, ručně šitými motivy norského kroje a cínovým jezdcem. Martin zvolil větruvzdorný svetr Veskre, který odolá nástrahám špatného počasí. Je upleten ze 100% norské vlny s dlouhou životností.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *