Nevzdávej svá běžecká předsevzetí

Na základě zkušeností od trenérů, ale i samotných běžkyň z Jdu běhat, běžeckých kurzů pro ženy jdubehat.cz, ti přinášíme tipy ušité na míru (nejen) začínajícím běžkyním. Krátké video-nahlédnutí do běžeckého kurzu najdeš tady.

 

Tentokrát jsme se zaměřili na velmi aktuální téma: Jak zvládnout novoroční běžecké předsevzetí, i když si pro to v prvním měsíci nic neudělala?

 

“Budu jíst zdravě, naučím se cizí jazyk, chci začít běhat…”

Vždy, když začínáš s něčím novým, je prvním krokem vůbec začít. Pokud jsi ještě běhat nezačala, nezoufej. Připrav si akční plán, co všechno je k tvému běhání potřeba. Připravit si věci? Zjistit si trasu? Jít se nejdřív jen projít? A řekni si, kdy si na běhání vyhradíš čas. Ideální je mít pevně aspoň jeden den v týdnu.

 

Co pomáhá? Nebýt na to sama a začít s někým, s kým se můžeš vzájemně motivovat a podporovat. Ať už je to běžecký kurz a nebo aktivní kamarádka, která do toho jde s tebou.

 

Fáze vytvoření zvyku trvá u každého různě, ale pár týdnů to bude. Je potřeba s tím počítat a udělat si plán, kterého se budeš co nejvíc držet. V Jdu běhat neděláme jednorázové akce, ale právě 10 týdenní běžecké kurzy právě proto, aby se počáteční nadšení mělo šanci přetvořit na dlouhodobý zvyk.

 

A i když víš, že chceš běhat hlavně pro svou kondici, zdraví a hezkou postavu, tak jsou to dlouhodobé motivy. Důležité je se odměnit hned v průběhu nebo hned po běhání. Super odměnou a zároveň motivací ti mohou být třeba produkty KARI TRAA, ty prostě doma ležet nenecháš! Díky odměně si k běhání vytvoříš kladný vztah i přes možné počáteční překonávání se.

 

Už to, že čteš tyto řádky a chceš běhat, je skvělá zpráva nejen pro tvé tělo, ale i mysl. Vydrž!

 

Přejeme ti, ať ti běhání dělá radost i v zimě.

Jdu běhat

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *