Naše značky bodovaly na prestižním oborovém veletrhu

ISPO 2018 v Mnichově

Ocenění ISPO Award je udělováno těm výrobkům, které jsou inovativní po stránce použitého materiálu, konstrukce a designu. Jsme velmi potěšeni, že naše značky Bergans a Devold byly pro sezónu Zima 2018/19 právě touto cenou ohodnoceny. S oceněnými výrobky se setkáte příští zimu na pultech či v e-shopech outodoorových prodejen.

Bergans Stranda Down Hybrid Jacket

Tato péřová bunda na celé čáře ovládla kategorii hybridní svrchní vrstvy lyžařského oblečení, když získala ocenění Gold Winner of ISPO Award 2018. Porotci ocenili zejména ekologický přístup uplatněný při výrobě a použité materiály.

Co přesně porotce oslnilo?

Bergans se u bundy soustředil na maximální možné omezení dopadů výroby na životní prostředí při zachování 100% funkčnosti. Takže svrchní větru a voděodolný materiál je ze 100% recyklovaného polyesteru (vytříděné PET lahve) a je barven technologii SpinDye® (velmi vysoké úspory vody, chemikálií, energií při barvícím procesu, barevná stálost na slunci i při praní). Vysoký tepelný komfort udržuje izolační vrstva z recyklovaného PrimaLoft® Eco Active + (v horní oblasti zad) a samozřejmě péřová náplň. Ta je 100% recyklovaná (opětovně zpracované peří z vyřazených pokrývek a polštářů) a dosahuje vysokých parametrů (plnivost 700 cuin při poměru prach/pírka 90/10). Čtvrt kila peří je navíc dostatečnou bariérou proti chladu, a tak „klepání kosy“ nehrozí.

Péřovka na lyže, cože?

Bunda má všechny funkční detaily, bez kterých se lyžařská bunda neobejde. Kapuce s vysokým límcem spolehlivě sedí i přes helmu, 2 přední a jedna vnitřní kapsa pojmou vše nezbytné, skipas má vlastní kapsu na rukávu, sněhový límec lze odepnout a nechybí ani Recco® vysílač. Nadbytečné teplo lze vyhnat pomocí odvětrávání v podpaží. Díky zemitějším barvám lze bundu využít i ve „víru velkoměsta.“

Eko, bio, trendy…

Dlouhodobě udržitelný rozvoj, omezení ekonomických a ekologických dopadů výrobků na planetu Zemi a udržení kvalitního životního prostředí jsou postupy posledních let. „Po nás potopa!“ už dávno nefunguje. Bergans ukázal, že to nejsou jen plané řeči a předvedl, že to jde i v segmentu sportovního oblečení velmi dobře. Právem tedy vyhrál. Gratulujeme a těšíme se na další výrobky tohoto typu.

Devold Tuvegga Sport Air

Stručné oznámení pořadatele informuje, že v „segmentu funkčního prádla pro outdoorové aktivity zvítězil výrobek Devold Tuvegga Sport Air. Toto oboustranné funkční prádlo vhodné pro náročné je vyrobené ze 100% merino vlny.“

Trochu suché, něco podrobnějšího?

Oboustranné funkční prádlo nabízí na jedné straně hladký úplet zajišťující vysokou prodyšnost, zatímco na druhé straně je 3D konstrukce úpletu s velkým množstvím vzduchových kapes dodávajících zvýšenou tepelnou izolaci. Prádlo se tak může snadno přizpůsobit různým formám zátěže při sportovních aktivitách i měnícím se teplotám okolního prostředí.

Jak to funguje v praxi? Jednoduše!

Hladký úplet při kontaktu s pokožkou odvádí vlhkost do 3D úpletu, kde se tato vlhkost velmi rychle odpařuje. Při obrácení naruby se mění funkčnost – 3D úplet u pokožky v sobě udržuje více vzduchu, který zvyšuje tepelný komfort.

Jak prádlo vypadá? Bodymapping přímo na tělo.

Oboustranná konstrukce je použita na studených částech trupu – v oblasti hrudníku, zad a paží. Teplá oblast trupu – břicho –  je z klasického žebrovaného úpletu, v podpaží se rychlý odvod vlhkosti spolehlivě stará rychleschnoucí síťovaný úplet.

Kalhoty na sobě též kombinují úplety s rozdílnou funkčností. Oboustranný úplet je v oblasti přední a zadní strany stehen, na kolenou a sedu, žebrovaný úplet pak pracuje v oblasti klína a ve spodní části nohavic. Podkolenní jamka je ze síťovaného úpletu.

Z jakého materiálu, že to vlastně je?

Devold Tuvegga Sport Air je ze 100% merino vlny. Ta přináší pohodlí, prodyšnost, měkkost a příjemnost na omak. Přirozeně odolává pachům, což oceníme zejména při vícedenních sportovních výkonech bez možnosti praní či převlékání. Merino vlna hřeje, i když je vlhká, eliminuje účinky UV záření.

Toto nové oboustranné funkční prádlo tak ještě lépe hřeje i chladí přesně podle aktuální potřeby lidského těla. Těšíme se, až ho budeme moci testovat při rozličných sportovních aktivitách a klimatických podmínkách.

 

P.S. Devold na veletrhu ISPO uspěl i loni, když získal Gold ISPO Award 2017 s bundou Tinder Spacer. Devold prostě s vlnou umí, jako nikdo jiný.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *