Jdeš na kafe? Ne, kafe jde se mnou….

Rozmohl se nám tady takový nešvar! Asi jste si všimli,že se městem motají postavy s kelímky, často i zavíčkovanými, v rukou, do přírody nám lufťáci tahají nejrůznější termolahve a bidony… a skutečný kávový prožitek, sestávající se nejen z vychutnání nápoje, ale i jeho klidného sdílení s (nejen) přáteli se jaksi vytrácí. Máme pro vás řešení! Zkuste to naopak, noste si kafe s sebou coby polotovar. Je tu Coffee Brewer

Tuhý pytlík z papíru potaženého polyetylénem s dávkou namleté kávy. Před použitím zalijete horkou vodou 95 stupňů, necháte 4-6 minut extrahovat podle toho, jak silnou chcete, menší či větší a pak malým hrdýlkem nalijete do hrníčku. Anebo můžete přímo vypít. Jakásí alternativa francouzské konvičky – french pressu.

Jedna dávka vyjde i pro dva (obsah až 400 ml), dá se použít i dvakrát, filtr účinně oddělí sedlinu od spařené kávy. Pytlík/polštářek („udělej se sám“) můžete s ohledem na udržitelnost používat až do úplného zničení. Doma, v kanceláři, na cestách – v tašce či batohu jako pohotovostní balíček: Vždy připraven! Sám sobě baristou… Ještě kdyby hrdýlko bylo uzavíratelné na minizávit namísto jen nasazení, dalo by se nosit s sebou jistě i to udělané kafe. Tolik k formě.

A teď obsah. Používá se kvalitní jednodruhová bio káva, 100% arabika, od konkrétních farmářů – k dispozici je kolumbijská z Tolimy, brazilská z Mantiqueiry v Minas Gerais, guatemalská z úpatí sopky El Fugo v Quetzaltenagngu, honduraská z družstva Cocafcalu v národním parku Celaque a etiopská ze Sidama 2 téměř ve dvou tisících metrech nad mořem.

Jedna porce má 21 gramů. Doplňovat pak můžete z kilového balení zrnek vybraných druhů, které si namelete sami před tím doma nebo necháte namlít u kávových expertů.

Získáte zcela jiný kávový zážitek ve vlastní režii. Žádná rozpustná břečka, vodnatá „americká“ bžunda, nebo hlenovitý preso-hlt. Ten vzkaz úplně nejdůležitější zní: To kafe je sakra dobrý. Velikost záleží jen na vás.

Vyrábí dánská firma Growerś cup (brew-company.com), v Česku distribuuje Norská móda. Jedno kafe stojí 59 Kč, ve stejné podobě i čaje – zelené, černé, bylinkové, ovocné i roibos, nabízejí se i dárkové vícebalíčky. Pořídit k nim si můžete na pytlík plastový držák s ouškem za 69 Kč.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *