Jak a jaký batoh vybrat pro děti

Už malé děti vyžadují svůj batůžek, aby si do něj mohly ukrýt všechny své poklady. U těch nejmenších stačí malý uzlíček na oblíbenou hračku, ale už od 4 let mohou děti nosit opravdový batoh. Je však potřeba vybrat ten správný. Bergans of Norway je v této oblasti špičkou.

Plánujete výlet a děti chtějí vlastní batoh?

Především musí dobře sedět, nikam nepadat, nepohybovat se po zádech do stran a mít odpovídající velikost. Nahoře ani dole by neměl batoh přesahovat přes dětská záda a při jakémkoli pohybu musí perfektně sedět. Že naši nejmenší chvilku neposedí a v pohybu jsou téměř neustále, asi připomínat nemusíme.

 

Na hmotnosti záleží

Velikost vybíráme nejen podle délky zad, ale také podle objemu. Ten se u batohů uvádí v litrech a určuje, kolik se do něj vejde. Menší děti do 10 let by měly na zádech nosit 10-15 % své váhy, proto před výletem přeci jen zkontrolujte, jaká tajemství si vaše ratolest do batohu uložila. Svačina, pláštěnka, mikina a oblíbená hračka tam patří určitě a nejsou nijak těžké, ale nezapomínejte také na samotnou hmotnost batohu.

Od deseti let už je možné, aby dítě bez zdravotních následků neslo až 17 % své váhy a tedy bez problémů třeba i své pití nebo náhradní oblečení. Vždy přizpůsobte hmotnost batohu také kondici dítěte.

 

Jako dospěláci, ale…

Značka Bergans vyrábí dětské batohy podle těch dospělých, tak, aby byly funkční a pohodlné, ale liší se právě velikostí. Tvar zad a šířka popruhů hrají stejně důležitou roli jako právě velikost. Popruhy se přitom nesmí zařezávat, musí být nastavitelné a s měkkým polstrováním v oblasti ramen. Pro delší výlety přijdou vhod i bederní nebo hrudní popruhy pro lepší fixaci batohu. Zadní strana by měla být anatomicky tvarovaná a kopírovat zakřivení dětské páteře.

 

V neposlední řadě zvláště děti uvítají množství kapes a kapsiček pro všechny drobnosti, které potřebují. Atraktivní a barevné designy outdoorových dětských batohů mohou posloužit nejen na výlety, ale také pro každodenní aktivity nebo do školy.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *