It´s a choice – udržitelná móda Devold

Děláme rozhodnutí každý den. Velká a malá rozhodnutí. Občas se nacházíme na křižovatkách, kde rozhodnutí, která činíme, jsou důležitá pro naši budoucnost.

Měli bychom se rozhodnout pro cesty, které nám přinesou větší a rychlejší zisky, ale způsobí větší znečištění? Měli bychom podporovat masovou produkci v továrnách, kde panují špatné pracovní podmínky? Měli bychom kupovat oblečení, které je levné, ale nekvalitní? Některá rozhodnutí stojí více, než jiná. Ale stojí za to si je vybrat, protože nabízejí lepší produkty, lepší pracovní podmínky a zaručují dlouhodobou udržitelnost.

V Devoldu děláme rozhodnutí již od roku 1853. Rozhodujeme se pro dlouhodobé vztahy s našimi pracovníky, rozhodujeme se pro metody, které jsou ohleduplné pro zvířata i životní prostředí. Děláme rozhodnutí, která vytváří lepší budoucnost pro nás a naši planetu.

Příroda

Milujeme trávit čas venku. Láska k přírodě je zděděná napříč generacemi. Proto máme také odpovědnost se o přírodu postarat.

Naši předci si vybrali vlnu jako materiál, protože jako textil se osvědčila v praxi. Protože vlna poskytovala ochranu nutnou v drsných přírodních podmínkách. My teď víme, že vlna je také udržitelný materiál, který neznečišťuje životní prostředí a který může být rozložen, když je životní cyklus oděvu u konce, což navrací potřebné živiny zpět půdě.

100 % dohledatelnost původu

Přírodní z 84 %

O 20 % méně plastů a papírových obalů

Původ všech oděvů Devold je dohledatelný, více než 60% je dohledatelných přímo k farmě, která vyprodukovala vlnu. Přesvědčte se sami na štítku vašeho oděvu!

To je procento vlny použité při výrobě oděvních kolekcí Devold. Spolu s vlnou využíváme přírodní, rozložitelné materiály jako je Tencel, ale pro některé oděvy, jako například ponožky, musíme využít syntetické materiály, které je učiní více odolné a elastické. Tvrdě pracujeme na tom, aby všechny syntetické materiály byly trvale rozložitelné.

Od roku 2018 jsme omezili používání plastových obalů o 20 % a množství papírových obalů o 26 %!

Výběr kvality

Vlna je přírodní supervlákno a poskytuje tu nejlepší ochranu proti náročným přírodním podmínkám. Polární průzkumníci to mohou dosvědčit. Více než 160 let pracujeme s vlnou, abychom vytvořili kvalitní oděvy pro lidi, kteří potřebují vybavení, kterému mohou 100% věřit.

Abychom si zasloužili jejich důvěru, vybrali jsme si jistotu plné dohledatelnosti našeho produkčního řetězce. Od ovce až po obchod. Naše vlna pochází od pečlivě vybraných farmářů, kteří produkují vlnu po generace. Díky tomu můžeme vyrábět oblečení pro lidi, kteří mají stejnou vášeň pro kvalitu jako my.

97 % oděvů přímo z naší továrny

90 % přepravy po zemi a moři

100% recyklováno

Téměř všechny naše oděvy vyrábíme v naší továrně. Abychom snížili uhlíkovou stopu, pokusíme se přesunout veškerou naši produkci do továrny v Litvě.

Přestože vozíme vlnu na dlouhé vzdálenosti, užíváme hlavně přepravu po moři a zemi.

Od roku 2018 jsme omezili používání plastových obalů o 20 % a množství papírových obalů o 26 %!

Odolnost

Norové mají v průměru 359 oděvů ve svých šatnících. Každý rok vyhodí až 23 kilogramů oblečení.

Sledování módních trendů je volba, ale my věříme, že funkčnost nikdy nevychází se stylu. Když se rozhodneme sklízet plody přírody a vyrábět oblečení z přírodních materiálů, je trpělivost zásadním faktorem. Ta nejlepší vlna potřebuje čas pro růst jejích dlouhých a silných vláken.

Nebereme žádné zkratky. Když si vyberete Devold, můžete nosit oděvy s klidným svědomím. Oděv, který vás udrží v teple a dlouho vydrží – ne pouze na jednu sezónu, ale po generace.

Odpovědnost

Lidé jsou srdcem Devoldu. Lidé, které jsme vybrali a lidé, kteří si vybrali nás. V Devoldu jsme jako rodina, ne větší než stádo. Již více než 200 let je základem, že každý kdo pracuje v Devoldu by měl být spokojený

Chceme, abyste si byli jisti, že oblečení, které koupíte, je ušito spokojenými lidmi. Že zvířata, na kterých roste ta nejlepší vlna, jsou ovce, se kterými je dobře zacházeno.

Že půda, na kterou ovce vkročí a ze které se pasou, má čas na svoji obnovu a má pozitivní efekt pro životní prostředí.

To je důvod, proč jsou lidé starající se o ovce součástí naší široké rodiny. Těchto několik pečlivě vybraných farmářů jsme vybrali, protože sdílejí naše hodnoty.

Po 167 let jsme se rozhodovali pro svědomité a dlouhotrvající volby, abyste se vy mohli rozhodnout pro jedinou: Vyberte vlnu.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *