Historie se potkává s budoucností

,,Za starých dobrých časů se věci dělali tak, aby něco vydrželi.A někdy je lépe se inspirovat minulostí, abychom vytvořili lepší budoucnost.,,

Vlněná inovace

Malá vesnička Dale je zasazena mezi fjordy, břízy hájí svůj život přichycené na strmých horských stěnách a  vodopády tečou proudem dolů z hor. Sem přijel v roce 1879 Petr Jebsen, podnikatel z Bergenu a byl totálně fascinován okolní velkolepou krajinou. V místních zdrojích rychle rozpoznal potenciál pro budoucí vodní elektrárny a oděvní výrobu a v tom samém roce zde založil firmu Dale of Norway. Nyní již po více než 135 letech sídlí společnost stále v údolí Dale a vyrábí krásné pletené nadčasové svetry a technické svrchní oblečení.

Historie se potkává s budoucností

Oděvní průmysl vyprodukuje každým rokem až půl milionu tun odpadu a mikroplastů, které končí v oceánech. Díky nárustu tzv.rychlé módy se produkce oděvů za posledních 15 let zdvojnásobila. V průměru vyhodí každý člověk ve vyspělých zemích až 20 kg oblečení ročně. Nakupování rychlé módy je skutečnou hrozbou pro životní prostředí.  V dávných dobách si lidé museli vystačit s tím co měli a vážili si toho. Oblékejte se udržitelně a s ohledem na přírodu tak, jako to dělají Norové. Vlněné oblečení vydrží,je biologicky rozložitelné a šetrné k přírodě. Stačí pár kvalitních vlněných oděvů, které opravdu vydrží a navíc máte jistotu,že děláte něco pro planetu.

Značka DALE  již od roku 1879

Norové žijí v extrémních podmínkách a velmi si váží své přírody. Oblékají se proto  udržitelně a s ohleden na ni. Značka Dale of Norway je na trhu již od roku 1879. Značka Dale obléká již několik let také Olympijský národní tým a věnuje se výrobě luxusních vlněných svetrů a oblečení.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *