Freediver David Vencl pokořil Guinessův rekord

Ambasador našich značek Devold of Norway a Bergans of Norway, David Vencl pokořil Guinessův rekord! David je freediver nadšený sportovec a vyznavač zdravého životního stylu. David se rozhodl, že podplave 30ti centimetrový led, bez neoprenu a ploutví na jeden nádech.

David původně plánoval pokořit rekord v Rakousku na jezeře Weissensse, ale z důvodu současných opatření a restrikcí se o rekord pokusil u nás v tuzemsku nedaleko Teplic na vápence Lahošť. 

Atmosféra před závodem byla velmi napjatá. Novináři a fanoušci byli na místě už s předstihem, plni očekávání a nadšení.Každý si pokládal jednu zásádní otázku. Zvládne David pokořit Guinessův rekord?

David se na rekord velmi pečlivě připravoval. Na akci se podílel celý jeho tým Czech ICEMAN, několik potápěčů, přátel a sponzorů.Tvrdý trénink se Davidovi vyplatil, nakonec se mu pod ledem povedlo uplavat 80,9 m za 95 sekund.Předchozí rekord se povedl Dánovi Severinsenovi, který uplaval 76,2m v roce 2013.

Rozhodčí z asociace Pure Apnea dal Davidovi bílou kartu, což znamená,že světový rekord se zdařil. Na uznání a zápis do Guinessovy knihy si musíme ale ještě nejméně 12 týdnů počkat.

David si splnil velký sen a dokázal obrovský úspěch.My mu za celou Norskou módu gratulujeme a je nám potěšením a ctí, že můžeme mít Davida mezi svými ambasadory.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *