Dovolená v Norsku jedině s Bergansem

Majitel firmy Dovolenanorsko.cz Martin Pišťák pro nás otestoval membránovou bundu Bergans StorenNigardsbreen, Jostedalen, Norway

Dříve nebo později k tomu muselo dojít. Spolupráce dvou partnerů, pro které se Norsko stalo společnou vášní. Specialisté na cestování do Norska a dodavatelé kvalitních outdoorových produktů z Norska. Martin Pišťák, expert na Norsko, píše:

“Za téměř dvacet let jsem toho procestoval v Norsku skutečně hodně a znovu a znovu se potvrzuje, jak vám kvalitní a pohodlné oblečení a výbava může zpříjemnit už tak dost atraktivní a neopakovatelné zážitky.

Dvě nejčerstvější výpravy organizované pro klienty v úvodu letošního roku vedly za fenoménem Polární záře na souostroví Lofoty a Vesterály, následně pak na skialpinistické lyžování v jednom z nejkrásnějších a nejdivočejších pohoří Norska do Lyngenských Alp. Obě cesty tedy směřovaly do oblastí za Polárním kruhem.

Nejsem typickým pisatelem recenzí, ale pozitivní překvapení z vlastností bundy značky Bergans od Norské módy, mě přivedlo k napsání alespoň několika řádků. Povedená lehká, skladná membránovka odolávající bez problémů oceánským větrům opírajících se do pobřeží severního Norska. Stačí jedna vrstva klasiky z merina, a pokud se budete trochu pohybovat, budete určitě v komfortní a tepelné pohodě. Mimo jiné velmi příjemný je i z daleka viditelný barevný odstín. Mezi obvyklými modrými a červenými budete i za podmínek šera, mlhy a sněhové vánice dobře rozpoznatelnými.

 

Obě výpravy byly úspěšné – intenzivní vesmírné divadlo Polární záře na ostrově Andøya i neuvěřitelné sjezdíky z vrcholů Lyngenských Alp až k mořské hladině v několika fjordech. Nakonec jeden obrázek prý vydá za tisíce slov – tak to raději posuďte sami. Specializujeme se na zájezdy pouze do Norska a Laponska pro malé skupiny cestovatelů. Norská dech beroucí příroda je tu pro vás. Tak neváhejte, vybavte se a pojeďte s námi!”