Dohlížíme na celý proces zpracování vlny

Vzhledem k tomu, že kvalita vlny závisí na dobrých životních podmínkách ovcí, farmy, se kterými spolupracujeme, vždy dodržují tzv. Pět svobod pro dobré životní podmínky zvířat.Žádná z farem, se kterými Devold spolupracuje, nepoužívá kontroverzní metodu mulesingu, ani nevykupujeme vlnu bez certifikátu potvrzujícího, že ovce nebyly mulesovány.

Většina světové vlny se prodává v aukci, kde kupující často nemají kontrolu nad původem vlny a nad tím, jak se s ovcemi zachází. Norský Devold po léta investoval značné prostředky do plně transparentního hodnotového řetězce s přísnými požadavky na dobré životní podmínky zvířat. Vlna Devold je 100% bez mulesingu.Devold of Norway pochází z Merino vlny z Nového Zélandu a Jižní Ameriky. Většina vlny Merino společnosti Devold pochází z Nového Zélandu, kde je mulesing zákonem zakázán. Devold spolupracuje pouze s farmáři, kteří produkují pouze kvalitní vlnu Merino a veškerá vlna přichází s certifikátem, který zaručuje 100% kvalitu.

5 SVOBOD OCHRANY ZVÍŘAT

1.O naše ovce je postaráno tak, aby nehladověly ani neměly žízeň. Na pastvě mají vždy dostatek vody a jídla.

2.  Naše ovce mají dostatek pohybu na pastvinách. Zaručujeme jim jen to nejlepší životní prostředí. Samozřejmostí jsou i přístřešky, kam se mohou schovat před přímým sluncem nebo deštěm.

3. O ovce se staráme s láskou. Nikdy nenecháme dopustit aby trpěly. Pokud nějaká z ovcí onemocní, rychle zjistíme diagnózu a problém okamžitě řešíme.

4. Dopřáváme ovcím jejich přirozené prostředí.

5.Záleží nám i na mentálním zdraví ovcí. Chceme aby se cítily bezpečně a šťastně!

DEVOLD OF NORWAY ZARUČUJE, ŽE VŠECHNY PRODUKTY JSOU NEMULESOVANÉ

Abychom zajistili, že každý krok na cestě za vlnou splňuje naše přísné požadavky na kvalitu, viděli jsme potřebu kontrolovat celý proces. Protože ta nejkvalitnější možná vlna Merino může pocházet pouze ze zvířat, se kterými se dobře zachází, volně se potulují po rozlehlých pastvinách a která jsou stříhána s velkou péčí. Proto „Pět svobod dobrých životních podmínek zvířat“ podporují všechny farmy, které s námi spolupracují, říká Cathrine Stange, generální ředitelka společnosti Devold of Norway. Prostřednictvím společnosti Devold Wool Direct jsou všichni farmáři pravidelně navštěvováni a kontrolováni. 

Společnost založená s cílem zajistit přísné standardy společnosti Devold týkající se kvality vlny a dobrých životních podmínek zvířat. Všichni farmáři jsou povinni podepsat smlouvu, ve které zaručí, že veškerá vlna pochází z ovcí bez mulesingu. Devold of Norway nepovažuje zvířata jen za další surovinu v dodavatelském řetězci, ale spíše za živého, dýchajícího tvora, který dokáže cítit štěstí i bolest.  Žijeme a dýcháme přírodu! Naše produkty jsou tak sklizeny a zpracovány s láskou k přírodě.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *