Dědictví se potkává s budoucností

Za starých dobrých časů se věci dělali tak, aby něco vydrželi.  A někdy je lépe se inspirovat minulostí, abychom vytvořili lepší budoucnost.

 

Každý rok oděvní průmysl vyprodukuje půl miliónu tun odpadu mikroplastů které jdou do oceánů. Díky rychlému nárůstu „rychlé módy“ se produkce oděvů více než zdvojnásobila za posledních 15 let. V průměru každý člověk v rozvinutých zemích vyhodí pře 20 kg oblečení každý rok. Podpora trendu krátkodobé módy je opravdovou hrozbou pro životní prostředí.

 

Devold pochází z doby, kdy věci byly vyráběny aby vydržely. Před 100 lety, bylo málo lidí kteří si chtěli kupovat nový svetr, oblek nebo šaty na každou sezónu. Myšlenkou našeho řemesla a designů bylo vyrábět oblečení, které vydrží věčně. A tuto ideu stále ctíme – je to zkrátka cílem naší  společnosti.

 

 

 

Dnes je toto nekompromisní zaměření na kvalitu viditelné v celé naší kolekci. Od historické řady svetrů Originals po nové inovace vyhrávající řadu ocenění. Byli jsme průkopníci ve výrobě z vlny již od roku 1853, a i přestože s tímto materiálem pracujeme téměř 200 let, nikdy nás nepřestane udivovat.

„Vlněné“ Inovace

Vlna je odlišná od jakéhokoli jiného materiálu na této planetě. Unikátní a kouzelný materiál. Díky svým přirozeným vlastnostem vlna reguluje teplotu, je nehořlavá, odvádí vlhkost, odolná plísním, hypoalergenní, biologicky rozložitelná a extrémně pružná a odolná. Od začátků nás toto kouzelné vlákno inspirovalo, abychom naplno využili tyto přírodní vlastnosti k vytvoření produktů, které ještě nikdo před námi nevyrobil. I Amundsen při cestě na Jižní pól si vybral produkty právě od Devoldu, který už v té době byl světovou špičkou v tomto oboru.

Devold Originals

Vzít na sebe svetr Devold Originals je jako cestovat v čase. Naším cílem je to že koupíte tento svetr nejen pro sebe, ale i jako dárek, který se může předávat dalším generacím. Vyroben ze 100% norské vlny – nic Vás nezahřeje lépe během chladných dnů: Během posledních let se ztrojnásobil zájem o tyto svetry a naši designéři použili původní motivy, ale vytvořili svetry v moderním střihu a barvách. A v daleké budoucnosti, až Váš svetr doslouží, tak ho s čistým srdcem můžete vrátit zpět do země. Protože 100% čistá vlna je 100% biologicky rozložitelná.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *