Jak často měnit oblíbenou sportovní podprsenku za novou?

Každá z nás má v šatníku jednu oblíbenou sportovní podprsenku. Bohužel je to pravděpodobně zrovna ta, kterou byste měla jako první vyměnit za novou.

Podle Mariky Hoseggen, návrhářky sportovních podprsenek Kari Traa, podprsenky, které nosíme nejčastěji a nejraději, si nezachovají v průběhu času svou kvalitu a potřebné vlastnosti.

Jak často kupovat novou sportovní podprsenku záleží samozřejmě na tom, jak často ji nosíme, pereme a jak si zachovává svou elasticitu.

Marika tvrdí, že bychom se měly řídit pravidlem vyměnit svou sportovní podprsenku za novou každý rok. Pokud cvičíme hodně často, tak dokonce i častěji.

Nesprávná opora prsou ničí prsní tkáň

Může se vám zdát, že kupovat si novou sportovní podprsenku každý rok je zbytečně často a vyjde vás to draze. Pamatujte si však, že pokud cvičíte bez správné opory prsou, může to nejen snížit váš výkon, ale může dojít i k poničení prsní tkáně, což urychluje pokles poprsí.

Neexistuje přesná odpověď na otázku, kdy nadešel čas na výměnu vaší podprsenky. Nicméně, vaše sportovní podprsenka již dosloužila a žádá si výměnu za nový kousek, pokud:

5 signálů, kdy máte vyměnit svou oblíbenou sportovní podprsenku:

  1. Jeví známky opotřebení, např. změna tvaru nebo vyčnívající nitě.
  2. Elastické pásky jsou měkčí, guma vyčnívá ven.
  3. Při cvičení cítíte bolest na hrudi, bolí vás krk nebo ramena.
  4. Sportovní podprsenka je najednou moc pohodlná, pásky nebo gumičky jsou volnější a poprsí se vám při pohybu pohybuje více než předtím.
  5. Také popřemýšlejte jestli vaše tělo neprošlo během posledních 6-12 měsíců nějakou proměnou. Nepřibrala jste nebo nezhubla? Nemáte za sebou těhotenství?

 

„V zájmu životního prostředí a také kvůli vaší peněžence je ve vašem zájmu, abyste nosila svou sportovní podprsenku
co nejdéle (tak dlouho, jak je to jen možné)“
,
říká Marika Høseggen, návrhářka sportovních podprsenek Kari Traa.

Zde jsou tipy, jak toho dosáhnout:

  • Pořiďte si podprsenku, kterou je možné přizpůsobit. Časté používání, intenzivní trénink a praní způsobí opotřebení materiálu a podprsenka se může prostě vytahat. Pokud máte podprsenku, kterou je možné dobře přizpůsobit pomocí nastavitelných ramínek a pásků pod prsy, můžete tento nedostatek snadno kompenzovat.
  • Pozorně si přečtěte pokyny a používejte taštičku na praní spodního prádla. Životnost podprsenky také prodloužíte, pokud ji necháte vždy dostatečně proschnout.

 

Je dobré mít více modelů podprsenek, které můžete střídat i podle typu aktivity.

Vybírejte podprsenky ZDE.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *