Běž, náčelníku, běž…

Jesenický náčelník Michal Klimeš opět kopal za tým RaidLight a doběhl Kraličák Skyrace v Hynčicích pod Sušinou v kategorii Muži II, tedy 46 let a starší, na super 4. místě. A to s časem 2 hodiny a 46 minut. Celkově byl 51., což v konkurenci 131 běžců je ta lepší polovina. Uznejte sami, nejlepší čas byl 2 hodiny 10 minut, nejhorší časy pak přes 4 hodiny. Časový limit 6 hodin na 25 kilometrovou trať s převýšením 1300 metrů.

ZKUŠENOSTI NADE VŠE

Perfektně tak mohl opět otestovat výbavu od francouzského experta na trailrunning. „Běžel jsem v triku Performer Top a šortkách Ultralight. Triko i při delším běhu a propocení dobře větrá a průběžně odvádí pot, takže není mokré přilepené na těle. I po několika hodinách pohybu se mi nikde neodřela kůže, což se občas stává, a je pak dobré se preventivně namazat vazelínou,“ sdělil své zkušenosti jesenický náčelník Horské služby.

A pokračuje: „Běžecké šortky s vnitřní elastickou vložkou na těle ani necítím, dobře obepínají a drží. Tím nemají šanci ani v mokrém stavu vytvářet odřeniny a opruzeniny. Působí také kompresi horní části stehen. Volné horní šortky působí spíše esteticky a dotváří pocit, že běžíte v klasických trenkách. Dvě boční kapsy jsou dost velké, že do nich vleze jak mobilní telefon, tak gel a další doplňky stravy. Jsou dosti pevné a při běhu vložené věci ani necítíte a nijak nepřekáží.“

POČASÍ NENÍ LIMIT

Při závodě se dostal do míst, kde bylo velké teplo a na vrcholu Kralického Sněžníku naopak foukal vítr a bylo o několik stupňů méně. „Oblečení dobře fungovalo během celého závodu při různých povětrnostních podmínkách. Tuto kombinaci doporučuji na letní horské výběhy i závody,“ uzavírá svůj běh a testování produktů RaidLight jesenický náčelník Horské služby Michal Klimeš.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *