Bergans , věřte v zítřek, objevujte dnes

Věřte v zítřek,objevujte dnes

Cílem Bergans je umožnit lidem prožít úchvatné chvíle v přírodě, dnes i v budoucnu. Jednou z mnoha vizí značky je,aby  příroda, kterou známe dnes, zůstala zachována i budoucím generacím. V Bergans jsme se proto rozhodli jít příkladem,převzít iniciativu a založit  programy pro její ochranu.

Naší odpovědností je, aby všechny aktivity – od vývoje nových produktů, spolu s výběrem materiálů, designem, výrobou a transportem, využitím produktů koncovým zákazníkem, až po případnou opravu, redesign a recyklaci byly šetrné k přírodě.

Zjistěte, a zajímejte se více o různé části životního cyklu produktu. O tom, co děláme v rámci naší činnosti, abychom prodloužili život produktu, což považujeme za jedno z nejdůležitějších opatření ke snížení dopadů naší výroby na životní prostředí.

Bergans má přístup k udržitelnosti založený na životním cyklu produktů

Musíme být zodpovědní ve všem, co děláme – v rámci celého životního cyklu produktu: od designu, výběru materiálu, výroby, dopravy a prodlužování životnosti nabízením opravy, redesignu a recyklace.

 V naší strategii udržitelnosti, Expedition 2030, jsme se zaměřili na 4 oblasti s jasnými a ambiciózními cíli do budoucna.



Čím déle produkt používáte, tím lépe

Čím déle se oděv používá, tím menší je ekologická stopa, kterou zanechá. Právě proto vyrábí Bergans of Norway odolné a pohodlné produkty, které si můžete užívat dlouhá léta. To je i hlavním důvodem, proč jsme tak zapálení do opravování produktů! Když přijde den, kdy nemůže být náš produkt už dále používán, budeme rádi, když ho vrátíte zpět a my se budeme moci poučit z vlastností, díky kterým byl tak dlouho používán, pokusit se ho opravit, upravit a znovu ho vrátit do oběhu. Takto se chceme podílet na naší části dohody o ochraně přírody. Takto se i vy můžete ujistit, že i budoucí generace bude mít možnosti dýchat čerstvý vzduch a užívat si přírodu stejně jako my.

V Bergans také nabízíme naše produkty k pronájmu! Součástí této služby je poskytování užitečných rad, jak se o produkt starat, jak ho prát a kvalitně udržovat, aby vám sloužil co nejdéle!

Najděte ten pravý produkt pro vaše aktivity

Čím déle se produkt používá, tím menší zátěží je pro životní prostředí!Abyste si užili vaše vybavení co nejdéle, musí přesně splňovat, co od něj očekáváte.Tímto rozhodnutím pomůžete omezit zbytečnou produkci skleníkových plynů, protože nebudete nuceni kupovat vybavení nové.

Rádi vám pomůžeme najít produkt, který bude přesně podle vašich požadavků a očekávání. Vše záleží na detailních informacích, které nám předáte.

 

Modifikace

Máte pocit, že vám už produkt Bergans neslouží tak dobře jako dříve? Nebo jste našli své vysněné kalhoty, které byste rádi koupili, ale jsou příliš dlouhé? Většina produktů Bergans může být upravena přesně podle vašich požadavků a potřeb. Výhodou této služby je, že budete mít produkt o to více rádi a budete ho s láskou používat déle, než byste si kdy dokázali představit.

 

Pronájem produktů

Pronájem produktů může být skvělou volbou pro ty, kdo nepodnikají často výlety do přírody, nebo pro děti, které rostou každý rok, případně pro ty, kteří si chtějí produkt nejdříve otestovat a až poté zakoupit. Všechna tato řešení jsou skvělá pro vaši peněženku, i pro přírodu!Tato služba je zatím dostupná pouze v Norsku, ale pracuje se na jejím rozšíření i do dalších zemí.

 

Možnost opravy

Soustředíme se na vývoj produktů s dlouhou životností, současně se snažíme prodloužit životnost produktů i nabízením možnosti jejich opravy.V minulosti bylo běžné si nechat rozbité oblečení a vybavení opravit. V Bergans je tato tradice stále aktuální. Naši zkušení kolegové opraví menší i větší závady celého portfolia produktů Bergans. Každý opravený produkt je benefitem pro životní prostředí!

 

 

Nové využití

Chceme, aby vám naše produkty sloužily co nejdéle. Dlouhý životní cyklus produktu znamená více udržitelný produkt, menší využití přírodních zdrojů jako je voda, elektřina nebo chemie.

Nový design – nový produkt

Pokud produkt už nemůže nadále naplňovat svoji funkci, využijeme jeho materiál k vytvoření nového produktu

Tyto produkty jsou vyrobeny když:

  • Produkt nemůže nadále naplňovat svoji funkci
  • Některá část produktu je poškozena
  • Při použití zbylých materiálů z výroby a oprav

Tento produkt může vždy plnit funkci, ke které byl vytvořen. V Bergans považujeme všechny materiály jako vhodný zdroj pro výrobu. Produkty na konci své životnosti by nikdy neměly být považovány za odpad.

Recyklace

Ve chvíli, kdy produkt už nemůže být dále opraven, prodán jako použitý, nebo předělaný na jiný produkt  v Bergans zajistíme, že se materiál dále smysluplně zpracuje a využije.

Bergans spolupracuje s organizací UFF, která shromažďuje, recykluje a znovu prodává obnošené oděvy a distribuuje je v rámci charitativních účelů. Všechny oděvy, které již nemůžeme prodat, nebo upravit jsou automaticky předávány  charitativní organizaci.

Produkty Bergans najdete na našem eshopu!

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *