Bergans of Norway, synonymum kvality

Značka Bergans of Norway nabízí širokou škálu outdoorového oblečení pro muže,ženy i děti.Zakládá si na fair trade výrobě, přístupu k ekologii a udržitelnosti. Je prostě skvělé mít oblečení Bergans ve svém šatníku.

Typy produktů

  • Oblečení do extrémního počasí
  • Oblečení pro pro milovníky outdooru, horolezce, polárníky, lyžaře, lovce i lifestyle
  • Vybaven pro outdoor aktivity – batohy, spací pytle, stany, kanoe
  • Nové oblečení i do města 

Materiály použité při výrobě

  • Organic cotton(přírodní bavlna) – důraz na výrobu nezatěžující životní prostředí, produkce bez použití pesticidů, produkce bez využití umělých hnojiv, Global organic textile standard – potvrzení a dohledatelnost dodržování těchto kritérií ze strany dodavatelů
  • Wool – (vlna) – Responsible wool standard – vlna se vykupuje od producentů respektujících a dodržujících kritéria tohoto certifikátu, Recycle wool – společnost Bergans recykluje vlnu z produktů, které lidé vrátili pro další použití a dále se využívá veškerá vlna která zbyde v produkčním procesu
  • Down (prachové peří) – Bergans využívá 100% recyklované prachové peří nebo ho vykupuje od certifikovaných producentů dle Responsible down standard. Tato kritéria zajišťují maximální kvalitu produktů.



Udržitelnost, odolnost a recyklovatelnost

  • Code of conduct – Odpovědnost za pracovní podmínky zainteresovaných zaměstnanců
  • Animal welfare – odpovědnost za humánní zacházení se zvířaty
  • Spindeye – inovativní barvení oděvů maximálně šetrné pro přírody
  • Důraz za snižující se použití chemikálií
  • Pěstování vlastních stromů pro vývoj tkanin
  • Důraz na recyklovatelnost 
  • Recyklace produktů 1 ku 1
  • Možnost opravy produktů přímo výrobcem – při výrobě se počítá s tím, aby všechny produkty a jejich elementy byly lehce opravitelné, nikoliv vyměnitelné
  • Vsechny nové produkty se při vývoji důkladně testují, aby splňovaly nejpřísnější měřítka Bergans – odolnost proti roztržení, vodní sloupec, prodyšnost a další

 

 

Více udržitelných zážitků z přírody

Cílem Bergans je umožnit udržitelné zážitky z přírody prostřednictvím partnerství a podpory lidí a komunit ovlivněných naší činností.

Norská turistická asociace (DNT)

Norská turistická asociace je organizace s více než 300.000 členy. Tato asociace se skládá z 57 členských asociací s přidruženými místními sdruženími. Dlouhodobým cílem je propagace jednoduchého, aktivního, různorodého a odpovědného života v přírodě a ochrana přírody samotné.

Bergans a DNT jsou dlouhodobí partneři. Jejich společným cílem je podpořit aby co nejvíce lidí poznávalo krásy přírody v pohodlí a bezpečí.

Správné oblečení je základním předpokladem pro příjemný pobyt v přírodě i za počasí, které dokáže každého překvapit a prověřit, což se v Norsku stává velice často. Partnerství s DNT přináší pro Bergans důležitou zpětnou vazbu, která přispívá k vývoji toho nejlepší vybavení pro výlety do lesů a hor.

Bergans dále nabízí své produkty pro zaměstnance, spolupracovníky, průvodce i dobrovolníky v rámci DNT. 

Více informací o DNT najdete zde.




European outdoor conservation association - Evropské asociace pro ochranu přírody

Bergans je součástí iniciativy European Outdoor Conservation Association (eoca). Tato organizace se zaměřuje na pomoc při ochraně přírodního dědictví a biodiverzity.

Od svého založení v roce 2006 tato organizace získává finanční prostředky od Evropského oděvního průmyslu a investuje je do ochrany životního prostředí. Součástí této organizace je v tuto chvíli 130 členů.

Více informací o této organizaci najdete zde



Mountain people - Lidé z hor

Mountain people je organizace založená horskými nadšenci z Norska před více než 30 lety, která se soustředí na pomoc lidem žijícím v Nepálu.

Organizace je nezávislá, nezisková, apolytická, bez rozdílu víry registrovaná v Nepálu. Původně tvořena nadšenci hor z Norska,nyní pomáhá lidem z hor v Nepálu v jejich soběstačnosti. V tuto chvíli má organizace členy ve více než 30 zemích, kteří podporují komunity žijící v horách nejen v Nepálu, ale po celém světě.

Filozofií této organizace je “My poskytneme materiál a zdroje, vy obstaráte práci!”

Bergans podporuje tuto organizaci v rámci budování škol a poskytování nezbytné lékařské péče v Nepálu. Dále přispíváme na administrativní náklady v rámci této organizace v Norsku i Nepálu.

Více informací o této organizaci najdete zde

iCARE 🙂

32 milionů lidí na Světě trpí zbytečně slepotou. Většina z nich žije v chudých zemích Afriky a Asie. Tyto země nemají státem zajištěnou zdravotní péči nabízející operativní či preventivní přístup, který by těmto lidem mohl navrátit zrak.

iCare:-) je Norská asociace pro pomoc nevidomým s cílem vymýcení všech předem řešitelných příčin slepoty.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *