80 000 odborníků ze 150 zemí

To je veletrh ISPO, který se konal na výstavní ploše 140 000 m2 v německém Mnichově. A my jsme vám z něj samozřejmě přivezli pár informací o vašich milovaných značkách i produktech.

 

Značka Bergans of Norway

Bergans se vytasí s novou kolekcí Stranda. Základem všech produktů je ekologická výroba všech jejich částí. Ruku v ruce s přírodou jdou i nové zemitější barvy, které můžete vzájemně kombinovat a pořád budete mít jistotu, že vše bude společně ladit.

Další nová kolekce nese jméno Slingsby a je určená skialpinistům. Najdete v ní oblečení všech vrstev. A třeba péřové bundy se pyšní RDS certifikátem (peří pochází výhradně z farem, kde se husy chovají primárně pro peří).

Třetí zajímavou kolekcí od Bergans je řada Oslo, která přináší maximální kvalitu a preciznost outdooru do lifestyle oblečení. Rozhodně se máte na co těšit.

Značka Devold

Devold se vytasila s reverzibilní základní vrstvou Tuvegga Sport Air., která vyhrála prestižní cenu ISPO Awards 2018. Ohromná přednost tohoto oblečení spočívá právě v reverzibilitě  – jednoduchým otočením na rub nebo líc změníte funkci – jednou lépe odvádíte vlhkost, podruhé se zase udržíte mnohem lépe v teple.

Další zajímavostí z kolekcí Devoldu jsou trička (kolekce Romedal, Grip, Flø) z merino vlny s obsahem tencelu. To je v podstatě výtažek z eukalyptu, který výslednou látku změkčuje a výrazně zlepšuje její prodyšnost.

Značka Kari Traa

Populární a raketově rostoucí Kari Traa ve svém vzorníku barev přivítá trošku zemitější tóny. Velké rozšíření zaznamenala kolekce základních vrstev, kde se můžeme těšit na nové produkty z vlny, ze kterých si vybere opravdu každá žena, a to na jakoukoli aktivitu. A rozhodně musíme zmínit řadu Løkke, která je tak perfektní, že by byla škoda schovávat ji jen pod ostatními vrstvami.

Značka Dale of Norway

V Dale nám s patřičnou hrdostí představili nové svetry. A musíme smeknout – tyhle svetry jsou absolutní špička – kvalitou i vzhledem. Výrobci vsadili na jednoduché motivy a jednoduché kombinace barev, ale o to působivější je ten výsledek. Za tyhle svetry dáme ruku do ohně.

Značka RaidLight

Francouzský výrobce specializující se na vybavení pro dálkové běhy si pro vás na zimu 2018/19 připravil vedle nových barev svých osvědčených modelů i zbrusu nové věci. Jde především o lehké zateplené bundy Wintertrail vhodné na podzimní a zimní trénink. Další novinkou jsou bundy a kalhoty z řady Active Running – tato řada nabízí sportovní oblečení volnějšího střihu a skvěle se hodí na podzimní projížďku na kole či výlet a běžkách. Stačí jen vyrazit.

Značka Vertical

Borci z Grenoblu na veletrhu představili zcela novou řadu závodních bund, kalhot, kombinéz a batohů. Heslem této řady je „lehkost, sbalitelnost, maximální funkčnost“. Příznivci sjezdového lyžování a freeridingu se mohou těšit na bundu a kalhoty Mythic MP+ z vysoce pevného a pružného materiálu a jako pírko lehký batoh Free Alper. 

Značka Alfa

Ať už při každodenní túře nebo extrémní expedici, obuv Alfa je to pravé. To je stará pravda, ale co Alfa chystá nového? Určitě byste měli vědět, že se naplno rozjela spolupráce se společností Vibram, čili třeba zbrusu nové běžecké boty Alfa dostanou tu nejlepší podrážku, která zůstává stabilní i na vlhkém povrchu. Vybrané modely pohorek dostanou do vínku paměťovou pěnu, která zamezí vzniku puchýřů.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *